Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με Τσαγκαράκη και Βγόντζα «πέταξε» για το Final 4 η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ, 2-1 την Λάρισα!

Η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ νίκησε με 2-1 την Λάρισα και προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final 4 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Έχοντας την καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ του Βασίλη Μπαστάκη νίκησε την αντίστοιχη της Λάρισας με 2-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Δωδεκάνησα – Αργολίδα.

Η ομάδα του Βασίλη Μπαστάκη, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα από ότι φαίνονταν στον αγωνιστικό χώρο μιας και η Λάρισα δεν βρήκε κάποιο τρόπο να γίνει απειλητική στην εστία του, τουλάχιστον μέχρι και τα τελευταία λεπτά που βρήκε το γκολ της μείωσης με τον Αρσένη.

Η ομάδα του Βασίλη Μπαστάκη έψαχνε ένα γρήγορο γκολ, ώστε να μπει σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση και το βρήκε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Τσαγκαράκη να “μπουκάρει” στην περιοχή της Λάρισας για να πλασάρει εύστοχα τον Μούλτσια για το 1-0.

Στο 13′ ο σκόρερ του Ηρακλείου, είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του και της ομάδας του, αλλά η εκτέλεση του μετά την πάσα του Χότζα ήταν εύκολη λεία για τον κίπερ της Λάρισας.

Στο 25′ ο Σαΐτης σούταρε δυνατά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Χαχλιουτάκη. Στο 27′ ο Δάλιος προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Χαχλιουτάκη με τον Τζιράκη να ανακόπτει το σουτ που επιχείρησε αποτελεσματικά.

Στο 33′ ο Χότζα διένυσε αρκετά μέτρα με τη μπάλα, έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μούλτσια.

H απόδοση του Ηρακλείου ανέβηκε από εκεί και έπειτα, η υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής, ωστόσο αυτή δεν μετουσιώθηκε σε ένα δεύτερο τέρμα, παρά την σπουδαία ευκαιρία με τον Τζιράκη, ο οποίος εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, ο Τσαγκαράκης απείλησε την εστία του Μούλτσια, με τον τερματοφύλακα της Λάρισας να βγαίνει νικητής σε αυτή τη μάχη στο 47ο λεπτό.

Στο 62′ ο Δάλιος δοκίμασε τα reflex του Χαχλιουτάκη που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε, ενώ στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαυρογιαννάκης σούταρε από μεγάλη απόσταση, όμως η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 75′ το Ηράκλειο κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη-πρόκριση του στα ημιτελικά με ένα δεύτερο γκολ. Ο Χότζα εκτέλεσε φάουλ από το σημείο του κέντρου, με τον Βγόντζα να κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 85′ ο Αρσένης ο δεξιός οπισθοφύλακας της Λάρισας, ζήλεψε τον ομόλογο του, Βγόντζα και με ωραίο πλασέ «κρέμασε» τον Χαχλιουτάκη για το 2-1, στο 85′ δίνοντας άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λάρισα ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Δαούλα με τον Ταμπουρατζή να γυρίζει πίσω την φάση, δίνοντας επιθετικό φάουλ στους γηπεδούχους, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Λαρισαίων.

Τελευταίο σφύριγμα από τον Λασιθιώτη ρέφερι, με το Ηράκλειο να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά!

Μικτή Κ16 Ηρακλείου (Βασίλης Μπαστάκης): Χαχλιουτάκης, Βγόντζας, Κουμάκης (80′ Παπαδάκης), Τζιράκης (46′ Παναγιωτάκης), Φαϊτάκης, Μαυρογιαννάκης, Καλλέργης, Χότζα, Τσαγκαράκης (90′ Άλλα), Κωνσταντακόπουλος (58′ λ.τ Καλογιαννάκης), Ορφανουδάκης (46′ Πρέντι)

Μικτή Κ16 Λάρισας (Δημήτρης Τσέτσιλας): Μουλτσιάς, Αρσένης, Καραμάνης (90′ Δαούλας), Γκανάτσας, Κουπατσιάρας, Τσακμάκης, Σαΐτης (68′ Παπαδάκος), Κουτζαηλίας, Μπιώτης, Δριστέλας, Δάλιος (68′ Καγκελάρης)