Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια φανέλα του Πατούχα στο μνημείο του Άλκη Καμπανού

Η δολοφονία του 19χρονου φίλαθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, συγκλόνισε όλους του ποδοσφαιρόφιλους (και όχι μόνο) της Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2022.

Το “λάθος” που έκανε τότε ο νεαρός Άλκης, ήταν να απαντήσει με ειλικρίνεια σε αγνώστους στην ερώτηση “τι ομάδα είσαι”. Στα δικά τους μυαλά, η απάντηση “Άρης” ήταν λανθασμένη και ικανή να τους δώσει το κίνητρο που έψαχναν για να του επιτεθούν και να του αφαιρέσουν τη ζωή.

Ακολούθησε ένα κύμα αντίδρασης από ολόκληρο τον υγιή φίλαθλο κόσμο σε όλη την Ελλάδα και η λαϊκή απαίτηση να εξαλειφθεί επιτέλους η τυφλή οπαδική βία απ’όπου κι αν προέρχεται, κάτι που απαιτεί σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα που οπλίζουν τους οπαδικούς στρατούς.

Πως βρέθηκε η φανέλα του “Πατούχα” στο μνημείο

Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Άρης, σημαίνονται πρόσωπα, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, μα και απλός κόσμος αποτίει καθημερινά φόρο τιμής.

Ανάμεσα στις φανέλες και τα κασκόλ από ομάδες όλης της Ελλάδας, βρίσκεται και μια φανέλα της ομάδας του Πατούχα, από την περίοδο διοίκησης Δημήτρη Ι. Παπαπαματθαιάκη.

Την όμορφη αυτή κίνηση έκανε ο Βιαννίτης καθηγητής Φυσικής, Μάνθος Δαμουλάκης, δείχνοντας πως μπορεί μεν η ομάδα της Βιάννου να είναι αδρανής, ωστόσο υπάρχει εκεί έξω κόσμος που “κουβαλάει” επάξια τα ιδανικά του φίλαθλου κόσμου της περιοχής της Βιάννου.

 

ΠΗΓΗ: viannitika.gr