Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μυρ. Παπαδάκης: “Ξέρω ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις συνθήκες του ματς με τον Πορφύρα”

Για την έναρξη των πλέϊ οφ ανόδου στον 2ο όμιλο της Γ΄Εθνικής  και το σημερινό εντός έδρας ματς με τον Πορφύρα μίλησε ο προπονητής της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου Μύρων Παπαδάκης. 
 
Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook τόσο για τον σημερινό αντίπαλο όσο και για τα γενικότερα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του στην διαδικασία των πλέϊ οφ για να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β΄Εθνική κατηγορία.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του : 
 
– Είναι έτοιμη η ομάδα για τα playoff;
“Πρώτα θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου και σε όλη την οικογένεια της Αναγέννησης για όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει στην πρώτη μας χρονιά στις εθνικές κατηγορίες. Σε μια κατηγορία, που πια γίνεται με νέο τρόπο διεξαγωγής και οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο υψηλές. Εμείς καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα όχι μόνο ανταγωνιστική από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, αλλά να είμαστε μόνιμα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα για όλα τα παιδιά και για όλη την ομάδα της Αναγέννησης. Θέλω να τους δώσω για άλλη μια φορά τα εύσημα. Από εκεί και πέρα, ναι είμαστε έτοιμοι για τα play off, αρχή γενομένης το ματς απέναντι στον Πορφύρα σήμερα. Σίγουρα δεν ήμασταν εμείς αυτοί που θα διάλεγαν αντίπαλο. Εμείς περιμέναμε να δούμε με ποια ομάδα θα ματσαριστούμε. Ο Πορφύρας κάνοντας ένα τρομερό ‘’διπλό’’ μέσα στην Νάξο πήρε την 4η θέση. Ετσι ξεκινάμε τα playoff ενάντιων του Πορφύρα, που θεωρώ ότι είναι μια παρά πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα με πολύ έμπειρα παιδιά και παρόλο τα τελευταία κακά αποτελέσματα που είχε κατάφερε να επανέλθει με δυο σπουδαία παιχνίδια. Ένα με αντίπαλο τον Κρόνο στην έδρα του και το ματς της 22ης αγωνιστικής με την Νάξο εκτός. Δικαιωματικά τους αξίζει να είναι στα play off. Εμείς από την αρχή του πρωταθλήματος δουλεύουμε γι αυτά τα παιχνίδια, το ξέραμε εξ αρχής ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στην κανονική περίοδο. Καλώς η κακώς έχει αλλάξει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, οπότε γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αν ήμασταν στα play off θα διεκδικήσουμε την άνοδο. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να κρίνω αν είναι σωστός η λάθος ο νέος τρόπος διεξαγωγής. Σίγουρα έχει δημιουργήσει περισσότερο ανταγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες. Μπορεί να είναι και λίγο άδικο για την προσπάθεια των παιδιών, όταν έχουμε κάνει μόνο τέσσερις ήττες σε όλο το πρωτάθλημα και ουσιαστικά είχαμε… κλειδώσει την άνοδο τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θα δώσει ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον Πορφύρα. Απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Στο τέλος ελπίζω να βγούμε νικητές από αυτό τον αγώνα».
 
Οι δυο «συναντήσεις» που είχε η Αναγέννηση με τον Πορφύρα είχαν πολύ διαφορετική εικόνα, επίσης ο αντίπαλος έχει δείξει πολλά… πρόσωπα μέσα στην κανονική διάρκεια, αυτό ανησυχεί την ομάδα;
💬«Σίγουρα και τα δυο παιχνίδια που έχουμε παίξει απέναντι στον Πορφύρα είναι δυο πολύ διαφορετικά ματς. Το πρωτο ηταν το παρθενικό παιχνίδι για εμάς στις εθνικές κατηγορίες. Τότε ο συγκεκριμένος αντίπαλος παρουσιάστηκε διαφορετικός σε σχέση με την ομάδα που είναι τώρα (με τις προσθήκες και με τις αποχωρήσεις που είχαν από την ομάδα). Εμείς στο δεύτερο παιχνίδι, στον Πειραιά πήγαμε με δυο πολύ μεγάλες ελλείψεις (Ραζή και Κριθινάκη) άρα δεν είναι τόσο αντικειμενικό. Σίγουρα ξέρουμε οτι και τα δυο παιχνίδια ήταν πολύ σκληρά, πολύ δυνατά. Σίγουρα η ομάδα του Πορφύρα έχει πολύ έμπειρα παιδιά για την κατηγορία. Παιδιά που έχουν παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και αυτό από μόνο του τον κάνει πολύ επικίνδυνο αντίπαλο. Ξέρω πολύ καλά όμως και τη δικιά μου ομάδα και είμαι σίγουρος για τις δυνατότητες των παιδιών. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο πρώτο ματς της Β φάσης, που και πάλι είναι ένα πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με αυτά της κανονικής διάρκειας. Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί ξεκάθαρα, στο ποιος θα έχει μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσει κάθε φάση, κάθε μπάλα, κάθε επίθεση, ποιος θα βάλει πιο σωστά το κορμί του, ποιος θα παίξει καλύτερη άμυνα. Στο τέλος νικήτρια θα βγει η ομάδα που το θέλει παραπάνω».
▪️Τα play off είναι τόσο μεγάλη λέξη όσο ακούγονται; Έχουμε δει αρκετές φορές ομάδες και παίκτες να αγωνίζονται πολύ πιο παθιασμένα σε αυτά τα παιχνίδια.
💬«Αυτό είναι πιο πολύ γι αυτούς που βρίσκονται έξω από το γήπεδο. Για τον κόσμο. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι τα play off είναι διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με το πρωτάθλημα και ίσως να έχουν και δίκιο σε αυτό, αλλά από τη στιγμή που ξέραμε ότι θα εξακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία είτε για την άνοδο είτε για την παραμονή, εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι και να μην κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες και την τρομερή πορεία που έχουμε καταφέρει και έχουμε κάνει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην ουσία τώρα είναι τα παιχνίδια που θα κρίνουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα και τους στόχους της κάθε ομάδας. Όλο αυτό που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Αναγέννησης και μόνο που βρίσκεται στα play off και διεκδικεί με το καλύτερο πλεονέκτημα τη σειρά, είναι κάτι σπουδαίο. Φαίνεται ότι η ομάδα βαδίζει σε παρά πολύ καλό δρόμο και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου που γίνεται πάρα πολύ καλή δουλεία από τα άτομα της διοίκησης, από τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε ματς και είναι εξαιρετικός. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Θεωρώ ότι στο τέλος μόνο κερδισμένοι έχουμε να βγούμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχουμε στα παιχνίδια, αν και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος μέχρι το τέλος της σειράς. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από την ομάδα του Πορφύρα».