Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μ. Αλμέϊδα: “Mου αρέσει να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο”

Για τη δυσκολία να επικεντρωθούν άπαντες στην ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ επεσήμανε ο Ματίας Αλμέιδα κατά τη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την κροατική ομάδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός επεσήμανε ότι όλοι στον σύλλογο είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι, τονίζοντας ότι μοναδικός στόχος στην αυριανή αναμέτρηση (15/8, 21:00) είναι η νίκη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το γεγονός ότι η προηγούμενη συνέντευξη Τύπου ήταν γεμάτη χαρά, μετά την τραγωδία πώς χειρίζεστε τα συναισθήματά σας: «Είμαι άνθρωπος που με στεναχωρούν τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαι ένα άνθρωπος που έφυγα από το σπίτι στα 15 χρόνια και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Ήμασταν χαρούμενοι και οι δύο ομάδες για το ντεμπούτο μας στα προκριματικά. Φυσικά λυπούμαστε για ό,τι έγινε, για την οικογένεια, είναι κάτι θλιβερό. Το ποδόσφαιρο είναι από την μία πλευρά, η βία είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν θέλω να το κάνω να φανεί μικρό. Δεν μου αρέσει στη χώρα μου, ούτε πουθενά».

Για την προετοιμασία μετά την τραγωδία: «Είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη, ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα προπόνησης, ταξίδια, όλα έπρεπε να αλλάξουν. Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πόνο της οικογένειας και γι’ αυτό στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας από εδώ. Επικεντρώνομαι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι».

Για τα δύο παιχνίδια κοντά το ένα στο άλλο και το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να παίξει από τον Μάιο επίσημο παιχνίδι: «Δεν με επηρεάζει αυτό, είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε τη διαδικασία των αγώνων, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και οι δύο ομάδες θα έχουν δύο παιχνίδια σε τέσσερις μέρες».

Για τον Βίντα«Ο Βίντα είναι καλά. Καταλαβαίνω πως είναι να επιστρέφει στη χώρα του και να παίζει κόντρα στην παλιά του ομάδα. Είναι επαγγελματίας και είναι διαθέσιμος γι’ αύριο».

Για την πίεση: «Ζω το παιχνίδι με αγάπη και πάθος, για μένα η πίεση νιώθει ένας πατέρας που δεν μπορεί να δώσει φαγητό στο παιδί του. Προσπαθούμε να ζούμε το ποδόσφαιρο διαφορετικά, θέλουμε να δώσουμε θέαμα στον κόσμο».

Για την Ντίναμο που είναι συνηθισμένη να παίζει σε αυτή τη φάση: «Πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ομάδα, ένας μεγάλος οργανισμός, έχει ένα χαρακτηριστικό στιλ, ένα σύστημα που μου αρέσει, συμφωνώ με το στιλ ποδοσφαίρου τους, αποτελείται από νέους, ταλαντούχους και παίκτες με μέλλον. Εμείς είμαστε ένα ενωμένο γκρουπ, έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα στην Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και στην Ευρώπη».

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Το Παγκόσμιο μας έδειξε ότι δεν υπάρχουν φαβορί, πλέον το ποδόσφαιρο είναι ισοδύναμο, κανείς δεν έχει το ‘φάρμακο’ για να έχει την απόλυτη επιτυχία. Είχα πολλούς συμπαίκτες Κροάτες, έχουν κοινά με τους παίκτες της Αργεντινής, ήταν επιθετικοί, στη Σεβίλλη είχα τον Προσινέτσκι, στη Λάτσιο τον Μπόξιτς, ένας επιθετικός που όταν ήθελε να παίξει ήταν ο καλύτερος που υπήρχε».

Πηγή: sport-fm.gr