Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νίκη – “ανάσα” για την Λαμία κόντρα στον Άρη (Video)

Η Λαμία χάρη σε γκολ των Σλίβκα και Βέργου επικράτησε 2-1 του Άρη και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα μία αγωνιστική πριν τα πλέι άουτ, την στιγμή που ο Άρης έμεινε 6ος πίσω από τον Βόλο

Σ’ ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της αιφνιδιάζοντας μάλιστα από νωρίς τον Άρη που κατάφερε να μειώσει πριν το φινάλε.
Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν υπήρχαν φάσεις με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να προηγηθούν στο 15′ καθώς ο Σιμόν πάσαρε ωραία στον Σλίβκα και ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης δεν μπορούσε να παράξει φάσεις και αναλώνονταν σε passing game χωρίς ουσία, την ίδια ώρα που η άμυνά του δοκιμάστηκε ξανά στο 26′ όταν ο Μπράμπετς γύρισε λανθασμένα στον Ενκουλού και ο Βέργος έκλεψε τη μπάλα πλασάροντας τον Κουέστα για το 2-0.

Το σύνολο του Τόλη Τερζή επιδίωξε ν’ αυξήσει την πίεσή του με στόχο ένα τέρμα που θα του έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο παιχνίδι ωστόσο έκανε την πρώτη του τελική στο 42′ με το ωραίο μακρινό σουτ του Ετέμπο να φεύγει έξω από την εστία του Γκαραβέλη. Τελικώς, οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που ήθελαν στο 44′ με τον Πάλμα να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Νταρίντα να πιάνει πρώτη κεφαλιά για ν’ ακολουθήσει νέα του Μπράμπετς που κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός του Άρη προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα βάζοντας τους Φαμπιάνο – Γκρέι στις θέσεις των Ενκουλού – Πάλμα με την ομάδα του να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 55′ όταν ο Πέερσμαν σέντραρε από τ’ αριστερά και ο αμαρκάριστος Ματέο Γκαρσία αστόχησε με κεφαλιά από μοναδική θέση.

Αντίστοιχα, οι Φθιώτες απάντησαν στις μεγάλες φάσεις, μετά από μία ώρα αγώνα καθώς ο Σλίβκα πάσαρε στον Μαρτίνεθ που σούταρε αναγκάζοντας τον Κουέστα να επέμβει σωτήρια. Στο 70′, ο Τερζής πέρασε στο χορτάρι και τους Χριστοδουλόπουλο – Καμάτσο γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με δίδυμο επίθεσης τους Γκρέι-Καμαρά και πλάγιους τις δύο αλλαγές. Ομολογουμένως, η είσοδος του Καμάτσο έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς καθώς ο Πορτογάλος ήταν ορεξάτος από τ’ αριστερά κάτι που απέδειξε και στο 78′ γυρίζοντας τη μπάλα στον Γκρέι λίγο έξω από το ύψος της μικρής περιοχής με τον τελευταίο να καταφέρνει ν’ αστοχήσει σε ευκαιρίες από αυτές… που δεν χάνονται.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς έπεσε λίγο ο γρήγορος ρυθμός του προηγούμενου διαστήματος με τους φιλοξενούμενους να χάνουν σημαντική -τελευταία- ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και επιχείρησε να εκτελέσει με τον Σαραμαντά να παρεμβαίνει σωτήρια με προβολή διώχνοντας σε κόρνερ.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης παραμένει στην 5η θέση με 37 βαθμούς ενώ η Λαμία ανέβηκε στη 12η με 16 πόντους (σ.σ ο 13ος Ιωνικός αγωνίζεται στις 20:30, στην Τούμπα ενάντια στον ΠΑΟΚ).

Την επόμενη, -26η- αγωνιστική και τελευταία της κανονικής διάρκειας, η Λαμία θα φιλοξενηθεί από τον Παναιτωλικό, την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Αγρίνιο ενώ αντίθετα ο Άρης θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ίδια ημέρα και ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Aμπαντά, Σλίβκα (Μανούσος 82′), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (Σαραμαντάς 82′), Ασκόφσκι (Στάνκο 59′), Νούνιες (Βασιλαντωνόπουλος 74′), Βέργος.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ενκουλού (Φαμπιάνο 46′), Πέερσμαν (Μαζικού 82′), Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (Καμάτσο 70′), Ιτούρμπε, Πάλμα (Γκρέι 46′), Καμαρά.

Πηγή: sdna.gr