Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νίκος Χριστογεώργος: Η πίεση του χρίσματος του βασικού και το ανταγωνιστικό back up

Μετά την πώληση του Χρήστου Μανδά στη Λάτσιο ο Νίκος Χριστογεώργος είναι ο τερματοφύλακας ο οποίος θα κληθεί τουλάχιστον από τα λεγόμενα του Νταμπράουσκας να πάρει το χρίσμα του βασικού γκολκίπερ στον ΟΦΗ. 

Πρώτα απ΄όλα μιλάμε για ένα τερματοφύλακα που ναι μεν είναι 1,5 χρόνο μεγαλύτερος από τον Μανδά αλλά με την φανέλα του ΟΦΗ έχει καταγράψει πέρυσι μόλις μια επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα στο εκτός έδρας ματς στο φινάλε με τον Παναιτωλικό όπου δεν υπήρχε και η ανάλογη πίεση από τον αντίπαλο.

Σε αυτό το παιχνίδι ο ΟΦΗ κέρδισε , ο Χριστογεώργος είχε και καλές και κακές στιγμές όμως η γενική εικόνα που μας άφησε ήταν ότι πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο τερματοφύλακα.

Τον Χριστογεώργο τον προόριζε για βασικό από την αρχή της προετοιμασίας ο Νταμπράουσκας του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα πρώτα φιλικά έκτοτε όμως ο Μανδάς πήρε την θέση κάτω από τα δοκάρια και μέχρι και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Χριστογεώργος θεωρούταν το back up του Μανδά βάσει λεπτών συμμετοχής τουλάχιστον.

Πλέον ο 23χρονος γκολκίπερ καλείτε σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ να πέσει στα βαθιά με το .,.. καλημέρα και να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει τα χέρια του στα γάντια του Χρήστο Μανδά και να γίνει το νούμερο 1 του ΟΦΗ για την φετινή σεζόν.

Το αν ο Χριστογεώργος μπορεί να γίνει ο νέος Μανδάς είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο 23χρονος τερματοφύλακας καλείτε να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος και το πρώτο και κύριο πράγμα είναι να κάνει ένα καλό ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όπως αυτό που έκανε ο Μανδάς με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα με 1-2 πιάνοντας πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες. Έκτοτε ο Μανδάς πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του και έβαλε τον Στίβενς στην πόρτα της εξόδου.

Τώρα ο Χριστογεώργος ξεκινάει αυτός ως νούμερο ένα και ενδιαφέρον έχει το back up του που θα αποκτηθεί για δεύτερος τερματοφύλακας να του βάλει από την μια ένα υγιή ανταγωνισμό και από την άλλη να προσθέσει και μια ασφάλεια στις θέσεις των τερματοφυλάκων. Άρα εκφράζοντας προσωπική άποψη θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας που δεδομένα θα αποκτηθεί για να καλύψει το κενό στις θέσεις των γκολκίπερ θα πρέπει να είναι έμπειρος για να νιώσει μια ασφάλεια και ο ίδιος ο Χριστογεώργος αλλά και ο κόσμος του ΟΦΗ που σίγουρα και αυτός ζει την δική του αγωνία για το αν ο 23χρονος τερματοφύλακας μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού κάτω από τα δοκάρια της κρητικής ομάδας.