Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ- Παναιτωλικός 1-0: Nίκη ανάσα μετά από 3,5 μήνες από την άσπρη βούλα

Μετά από 3,5 μήνες και το ματς με την ΑΕΚ όπου είχε κερδίσει με 2-0 ο ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Παναιτωλικό στο Γεντί Κουλέ το Σάββατο το βράδυ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για να ξεφύγει στη μάχη για την παραμονή στη Super League. 

“Χρυσός” σκόρερ για τον ΟΦΗ ήταν ο Φελίπε στο 28΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τοράρινσον από τον Μπρούνο Ντουάρτε. 

Πλέον ο ΟΦΗ είναι στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη παίρνοντας τεράστια βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια. 

Το ματς 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις παίζοντας πολύ κλειστή άμυνα. Μόλις στο 4΄ο Καρέλης έδωσε ωραία πάσα στον Σενγκέλια που με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Μπάουμαν σε διπλή επέμβαση μόλις στο 4΄. 

Στο 9΄ο Καρέλης ήταν αυτός που απείλησε την εστία του Μπάουμαν με σουτ εκτός περιοχής που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Ο ΟΦΗ ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα του Παναιτωλικού και για αυτό το λόγο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία της ομάδας του Αγρινίου. 

Όλα αυτά μέχρι και το 25΄όταν ο Τοράρινσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή καθαρά από τον Ντουάρτε με τον Γκορτσίλα να δίνει πέναλτι και τον Φελίπε στο 28΄να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να κάνει το 1-0 για τον ΟΦΗ. 

Το γκολ αυτό άνοιξε περισσότερο την κλειστή άμυνα του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που πρώτου ημιχρόνου να χάνει σημαντική ευκαιρία με την κεφαλιά του Φελίπε να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά τη σέντρα από τα δεξιά. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια άσχημη είδηση για τον ΟΦΗ που είδε τον Μπάουμαν να βγαίνει εκτός αγώνα με ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός πίεσε περισσότερο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ να του δίνει αρκετό χώρο με τους Αγρινιώτες να έχουν δύο καλές στιγμές στο 55΄με σουτ του Λιάβα έξω από την περιοχή και με σουτ του Χουάνπι στο 81΄που πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Τελευταία καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό ήταν στο 90΄με την κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο να φεύγει ελάχιστα άουτ με τον ΟΦΗ να παίζει σωστά στις καθυστερήσεις και να παίρνει μια τεράστια νίκη που του έδωσε μεγάλη ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. 

ΟΦΗ: Mπάουμαν (46΄Σωτηρίου λ.τ), Λάρσον, Τοράρινσον, Βούρος, Μπρεσάν, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Τοράλ (65΄Νέιρα), Φελίπε (83΄Ντίκο), Μπάκου(58΄Αποστολάκης) Αμπάντα (58΄Μοσκέρα)

Παναιτωλικός: Καπίνο, Λιάβας, Μπρ., Ντουάρτε (75΄Μπακάκης), Μαλής, Μαυρίας, Τορεχόν, Φακούντο Πέρεθ (85΄Τσιγγάρας), Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (46΄Φρ. Ντουάρτε), Καρέλης (65΄Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (65΄Μπουζούκης)