Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ν. Παπαδόπουλος: “Γίναμε μια ομάδα, μια οικογένεια στην Εθνική Ελπίδων”

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων έχουν γίνει ένα κουβάρι, πανηγυρίζουν και οι αγκαλιές είναι ασταμάτητες. Και εκεί, μέσα στον χαμό, βλέπεις τον Νίκο Παπαδόπουλο στα χέρια των ποδοσφαιριστών να τον πετούν στον αέρα.

Όλα αυτά είναι η συνέχεια μίας τεράστιας νίκης της Ελλάδας κόντρα στην Πορτογαλία (2-1). Ένα αποτέλεσμα δεν έβαλε απλώς… φωτιά στον όμιλο αλλά επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.
 
Και όλα αυτά μέσα σε πέντε μήνες. Από τη μέρα που ο έμπειρος προπονητής έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς ως προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, στην ισοπαλία (1-1) με τη Λευκορωσία.
 

Έκτοτε η ομάδα έχει δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με αποκορύφωμα τη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία που θεωρείται εκ των κορυφαίων στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τη νίκη, το πλάνο που είχε στο μυαλό του αλλά και τη στιγμή που θα του μείνει πιο έντονα από αυτό το ματς.

– Που θεωρείτε ότι κρίθηκε η νίκη;

– Πάνω σε τι δουλέψατε αυτές τις μέρες για το παιχνίδι;

«Αρχικά δουλέψαμε σε αυτές τις λίγες μέρες για το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην επιτρέψουμε στους Πορτογάλους να μας απειλήσουν και να αντιμετωπίσουμε μία πραγματικά καλή ομάδα. Αυτό που προσπαθούσα αυτές τις μέρες είναι να μεταφέρω στους παίκτες την πίστη για νίκη και το σημαντικότερο είναι να είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο και να μην τα παρατάει ποτέ».

– Μετά από πέντε μήνες, τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στην ομάδα;

«Ότι γίναμε ομάδα… Αυτό άλλαξε από τότε. Αυτή τη λέξη επαναλαμβάνω συνέχεια στα παιδιά και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να γίνουμε μία ομάδα, μία οικογένεια. Αυτό σημαίνει πολλά. Να μην παίζει κάποιος για τον εαυτό του, να παίζουν όλοι για την ομάδα, να παίζουν για το εθνόσημο, να παίζουμε με περηφάνεια, με πάθος. Να είμαστε μάγκες, παίκτες και νικητές στο γήπεδο».

«Δεν μπορούσαμε να τους πρεσάρουμε πολύ ψηλά γιατί τεχνικά είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα μπορούσαν να ανοίξουν τις γραμμές μας και να βρουν χώρους. Έτσι εμείς κλείσαμε τους χώρους, ντουμπλάραμε τους εξτρέμ που είναι πολύ καλοί παίκτες και δεν αφήσαμε να μας βγουν στην πλάτη της άμυνας. Θεωρώ τα καταφέραμε σε πολύ καλό βαθμό».

– Τι σας είπαν από την Πορτογαλία;

«Μας έδωσαν συγχαρητήρια. Ο Team manager μου είπε ότι ήταν τρομερό παιχνίδι και ότι ήμασταν τελείως διαφορετική ομάδα από εκείνη στην έδρα τους και πως αξίζαμε τη νίκη».

– Ποια στιγμή σας έμεινε πιο έντονα από το ματς;

 

– Τι ακολούθησε στα αποδυτήρια;

«Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ στα αποδυτήρια. Είναι στιγμές που τους μένουν, η ικανοποίηση της προσπάθειας και της νίκης».

– Για τον Τζολάκη τι συνέβη το περασμένο βράδυ; Είχε πρόβλημα;

«Ναι, ναι. Το βράδυ πριν το ματς είχε στομαχικές διαταραχές αλλά τον βοήθησαν οι γιατροί. Και ο ίδιος όταν μίλησα μαζί του, μου είπε “δεν το χάνω αυτό το ματς”. Ως αρχηγός το έκανε και ευτυχώς ήταν καλά και έπαιξε σημαντικό ρόλο και σε αυτό το παιχνίδι».

– Τώρα τι ακολουθεί για τη συνέχεια;

«Οι σκέψεις μου είναι όταν μαζευτούμε ξανά αλλά όλο αυτό το διάστημα που δεν θα συναντηθούμε, να τους επισημάνω πόσο σημαντικά είναι και τα άλλα ματς που έρχονται και να μην υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Να δούμε τα πρώτα ματς του Μαρτίου γιατί αν δεν κάνουμε κάτι εκεί, δεν θα έχει αντίκρισμα η νίκη με την Πορτογαλία. Για αυτό θέλω να είμαι σε επαφή μαζί τους».

– Υπάρχει πίστη για πρόκριση;

«Υπάρχει πίστη για πρόκριση και αυτή θέλουμε να περάσουμε στους παίκτες. Αυτό φάνηκε και κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους του ομίλου όπου αξίζαμε τη νίκη (με Κροατία και Πορτογαλία)»

Πηγή:gazzeta.gr