Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Ξέσπασε” με τον Άρη και επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός!

Με σκόρερς τους Ελ Καμπί (6′), Ποντένσε (60′), Καρβάλιο (89′) ο σαφώς ανώτερος Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 επί του Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την ήττα του στην OPAP Arena από την ΑΕΚ – Ο Κουέστα μπλόκαρε πέναλτι του Ελ Καμπί στο 44′

Ο Ολυμπιακός είχε ένα αρκετά άνετο και ευχάριστο αγωνιστικά απόγευμα στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Αρη. Με γκολ των Ελ Καμπί, Ποντένσε και Καρβάλιο πήρε το ματς με 3-0 και έτσι έκανε την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των Play Off.

Ολυμπιακός – Άρης: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ έκανε ορισμένες αλλαγές έχοντας διάταξη με 2 φορ αλλά τον Γιόβετιτς να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Ελ Καμπί: Τζολάκης στο τέρμα, άμυνα με Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Τσικίνιο, άκρα με Ποντένσε και Φορτούνη και πίσω από τον Ελ Καμπί ο Γιόβετιτς.

Στον Άρη ο Κουέστα ήταν κάτω από τα γκολπόστ στην 185η παρουσία του με την ομάδα. Ο Μάρτιν Μοντόγια επιλέχθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ ο Λίντσεϊ Ροζ πήρε τη θέση του Φαμπιάνο και θα είναι ο παρτενέρ του Μπράμπετς στο δίδυμο τον στόπερ καθώς ο Μόζες Οντουμπάτζο παρέμεινε στο δεξί άκρο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε την τριάδα των Ζουλ, Βερστράτε και Νταρίντα ενώ στην τριάδα της επίθεσης ο Κίκε Σαβέριο ήταν για να παίξει βάση αρχικού σχεδίου στην αριστερή πτέρυγα, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στη δεξιά και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή.

Ο Ελ Καμπί… χτύπησε ξανά για το 1-0

Η πρώτη φάση του ματς ανήκε στον Άρη όμως το γκολ για το 1-0 το είχε ο Ολυμπιακός. Στο 2ο λεπτό ο Οντουμπάτζο βρέθηκε σε αρκετά καλή θέση και ένα ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Το 1-0

Στο 6ο λεπτό ο Ελ Καμπί θα έβρισκε κεφαλιά για το 1-0, βάζοντας το 16ο τέρμα του σε 24 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό (και ενώ στο σύνολο έχει 26 σε 38 ματς) μετά από σέντρα του Φορτούνη. Μία φάση που ξεκίνησε από το κέντρο και συνεργασία των χαφ (Τσικίνιο και Εσε). Στο 16′ ο Ροντινέι είδε το σουτ του να αποκρούεται δύσκολα από τον Κουέστα. Στο 18ο λεπτό το φάουλ του Φορτούνη πέρασε λίγο έξω. Στο 20ό λεπτό μία κεφαλιά του Κάρμο έφυγε εκτός στόχου. Στο 23′ ένα ακόμα φάουλ του Φορτούνη πέρασε εκτός.

Στο 27′ ο Ρέτσος που προωθήθηκε είχε χαμένο τετ α τετ αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 34′ ο Γιόβετιτς είχε μία μάλλον αδύναμη προσπάθεια με σουτ. Συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά ήταν πολύ πιο καλή από αυτή του Άρη στο α’ μέρος και άξιζε να βάλει και άλλα γκολ.

Ο Ελ Καμπί

το 40ό λεπτό ο Ελ Καμπί έχασε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος με τον Κουέστα να μπλοκάρει αρκετά εύκολα. Ο Μαροκινός πήγε να κάνει το πέναλτί του αλά Πανένκα αλλά δεν του βγήκε. Στις καθυστερήσεις ο Μορόν είχε ένα σουτ έξω.

Από τα πόδια του Γιόβετιτς η φάση για το 2-0 του Ποντένσε
Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά. Αρχικά στο 54′ ο Γιόβετιτς σούταρε με δύναμη από καλή θέση με τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα τη μπάλα. Στη συνέχεια είχε τουλάχιστον 2 συνεργασίες με τον Ποντένσε για να έρθει η φάση του 2-0.

Στο 60′ ο Γιόβετιτς πάσαρε στον Ποντένσε που με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 2-0, δίνοντας άλλη ώθηση στην ομάδα του για τη συνέχεια. Στο 74′ ο Γιόβετιτς είχε σουτ που μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 81′ ο Τσικίνιο είχε ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Κουέστα. Στο 84′ ο Φετφατζίδης είχε καλή κίνηση και ενέργεια περνώντας τον Ομαρ Ρίτσαρντς και σουτάροντας λίγο έξω.

Στο 89′ ήρθε και το 3-0. Πάσα του Ομαρ Ρίτσαρντς προς τον Καρβάλιο με τον Πορτογάλο παρότι είχε χτυπήσει και κούτσαινε να σκοράρει από κοντά δίνοντας και μεγάλη έκταση στο σκορ.

MVP: Εύκολα θα μπορούσε να μπει εδώ ο Τσικίνιο ή ο Εσε. Θα διαλέξουμε τον Γιόβετιτς διότι παρότι ήταν σε έναν μάλλον… άχαρο ρόλο ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα. Ο Μαυροβούνιος ήταν κινητικότατος, είχε συμμετοχή σε φάσεις και έφτιαξε τη φάση με το τέρμα του Ποντένσε στο 2-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ποντένσε, Εσε και Τσικίνιο όπως και ο Ομαρ Ρίτσαρντς πήγαν καλά στον αγώνα. Ο Πορτογάλος έβαλε και ένα όμορφο γκολ στη φάση του 2-0 ενώ ο Ρίτσαρντς είχε και ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Άρης του πρώτου μέρους με εξαίρεση τον Κουέστα. Κατά τα άλλα στο ματς δεν φάνηκαν ούτε ο Μορόν ούτε ο Σουλεϊμάνοφ ενώ και ο Οντουμπάτζο αν και ξεκίνησε καλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Μπράμπετς με το πέναλτί του. Όπως και μετά ο Ελ Καμπί με την κακή του εκτέλεση χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0 πριν το τέλος του α’ μέρους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βατελιέ δεν είχε τόσες πολλές δύσκολες φάσεις χωρίς έχει βέβαια μία σούπερ απόδοση. Υπάρχει μία φάση στο β’ μέρος με επικίνδυνη κίνηση πάνω στον Γιόβετιτς (το πόδι του αντιπάλου πήγε ψηλά και πάνω στο κεφάλι του) ενώ ήταν στην περιοχή του Αρη που ρέφερι και VAR έκριναν πώς δεν υπήρξε παράβαση. Από την άλλη ο Μορόν φάνηκε να ζήτησε παράβαση από μαρκάρισμα του Κάρμο στην περιοχή του Ολυμπιακού, φάση όπου επίσης κρίθηκε πώς δεν υπήρχε κάτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ ανώτερος ο Ολυμπιακός από τον Αρη σε όλους τους τομείς του αγώνα. Βρήκε νωρίς το πρώτο γκολ, θα μπορούσε να είχε βάλει 2 ή 3 στο σύνολο από το πρώτο μέρος και τελικώς σκόραρε και στην επανάληψη (2 φορές). Δίκαιη και αρκετά εύκολη η επικράτησή του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (86′ Κίνι), Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φορτούνης(71′ Μασούρας), Ελ Καμπί (82′ Ελ Αραμπί) και Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης) και Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).

Πηγή: gazzetta.gr