Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οδηγεί στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ ο “τιμωρημένος” Σα Πίντο

Για να αντιληφθεί κανείς όσα «έχτισε» ο ΑΠΟΕΛ του (τιμωρημένου) Ρικάρντο Σα Πίντο με το πέρας της 15ης αγωνιστικής, αρκεί να γυρίσει μερικούς μήνες, πίσω.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκλείστηκε από τη Γάνδη και ακολούθως απέτυχε να κερδίσει διαδοχικά τις Ομόνοια (1-2), Απόλλων (1-1) και Ανόρθωση (1-1), η καρέκλα του Πορτογάλου προπονητή άρχισε να τρίζει για τα καλά, η ψυχολογία των παικτών βρισκόταν στα τάρταρα και ο κόσμος… έβραζε.

Μέσα ένα τρίμηνο, ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει και το έπραξε με άκρως πειστικό τρόπο. «Καθάρισε» όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του, πλην του Αρη (0-1), σε ένα ματς που ήταν καλύτερο και κατά γενική ομολογία δεν άξιζε να φύγει με άδεια χέρια από τη Λεμεσό. Η ομάδα της Λευκωσίας μείωσε αισθητά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή της, αρκετοί παίκτες παρουσιάστηκαν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και το σύνολο κατέγραψε μεγαλύτερη ισορροπία όσον αφορά τα παιχνίδι του. Και κυρίως με εκπληκτική συνέπεια όσον αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή.
 
Κέρδισε τα 10 από τα 11 τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, κουβαλώντας σε καθένα εξ αυτών αρκετές απουσίες παικτών. Ανέβηκε στην κορυφή και τώρα, καλείται να παραμείνει σταθερά σε πορεία πρωταθλητισμού… Ο Σα Πίντο, έχοντας άριστη συνεργασία με τους βοηθούς του, καθοδηγεί με μαεστρία εξ αποστάσεως την ομάδα, απολαμβάνοντας τους καρπούς της καθημερινής δουλειάς.

 

Με πίστη και υπομονή σε συγκεκριμένο πλάνο είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι μόνο άντεξε στις δυσκολίες του πρώτου διαστήματος, αλλά έφερε τον ΑΠΟΕΛ σε πολύ καλό σημείο. Τον έχει στην κορυφή και κατάφερε να συσπειρώσει τους ΑΠΟΕΛίστες. Ο κόσμος βλέπει ότι απέναντί τους έχουν έναν άνθρωπο παθιασμένο με τον οποίο μπορούν να κάνουν όνειρα ξανά. Δεν είναι λίγα πράγματα αυτά, προσμετρώντας το οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Πηγή: gazzeta.gr