Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της νέας σεζόν στην Basket League

Εντελώς διαφορετική θα είναι η Basket League από τη σεζόν 2023-24. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στο format του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες ουσιαστικά θα διαφοροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προκύπτουν οι πρωταθλητές.

Ουσιαστικά, αφού οι ομάδες παίξουν στην κανονική διάρκεια μεταξύ τους δύο φορές, θα ακολουθεί και ένας τρίτος γύρος, όπου θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες από την πρώτη ως την έκτη θέση, ξανά σε διπλά παιχνίδια. Από την κατάταξη που θα προκύψει, οι δύο πρώτοι θα αποτελούν το ζευγάρι του τελικού. Καταργούνται, επομένως, οι ενδιάμεσες φάσεις των playoffs.

Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, αφού τρίτος γύρος θα υπάρχει και για τις ομάδες από τις θέσεις «7» ως «12».

Όπως τόνισε ο Γαλατσόπουλος, μία τέτοια αλλαγή θα φέρει περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο για την τηλεόραση όσο και για τους χορηγούς. Επιπλέον, όπως ανέφερε, δεν προκύπτει πρόβλημα με το πρόγραμμα, αφού τα ματς που θα προκύψουν δεν είναι περισσότερα από αυτά που γίνονται με το υπάρχον σύστημα.