Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι ποδοσφαιριστές που έχει βάλει στο… μάτι η ΑΕΚ από την Ελλάδα – Στην λίστα και ο Μανδάς!

Η ΑΕΚ ξεψαχνίζει την εγχώρια αγορά για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν ως ρολίστες ή μελλοντικοί πρωταγωνιστές και κάποιες περιπτώσεις τις έχει ήδη συζητήσει ή και προχωρήσει

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ σε μία ιστορική χρονιά και πλέον οι διοικούντες την ομάδα στρέφουν την προσοχή τους στο μεταγραφικό κομμάτι ενόψει και της νέας -απαιτητικής- σεζόν που θα έχει και την Ευρώπη.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης έχουν ξεψαχνίζει την εγχώρια αγορά για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν ως ρολίστες ή μελλοντικοί πρωταγωνιστές και το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση.

Σταύρος και Αλέξης Πήλιος
Ο πρώτος είναι και ο ευρύτερα γνωστός, μετά τη φετινή καλή σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα είναι η τρίτη επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ, πίσω από τον Χατζισαφί και τον ξένο που θα αποκτηθεί, εφόσον η ΑΕΚ παραχωρήσει τον Μοχαμάντι, κάτι που είναι ανοιχτό και υπό συζήτηση.

Ο Σταύρος Πήλιος σε παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σταύρος Πήλιος σε παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS
Πακέτο όμως στην Ένωση με τον 22χρονο Σταύρο, αναμένεται να έρθει και ο 19χρονος αδερφός του Αλέξιος, ο οποίος παίζει ως δεξιός μπακ και σε πρώτη φάση, θα προορίζεται για την ΑΕΚ Β.

Χρήστος Μανδάς
Αν και η περιρρέουσα φημολογία αναφέρει ότι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είναι στεναχωρημένος επειδή φέτος ήταν βασικός μόνο στο Κύπελλο, η αλήθεια είναι ότι ο Αυστριακός είναι απόλυτα ικανοποιημένος στο club, έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο για επιπλέον μία σεζόν και δεν προτίθεται ο ίδιος να ανοίξει συζήτηση αποχώρησης.

Το πλάνο είναι να έχει η ΑΕΚ τρεις τερματοφύλακες στην ίδια αφετηρία για την επόμενη σεζόν και ο Μανδάς του ΟΦΗ είναι μια περίπτωση που αρέσει πολύ και σε πολλούς στην Ένωση. Το θέμα είναι ότι ο 21χρονος ταλαντούχος γκολκίπερ κοστολογείται αρκετά ακριβά από την ομάδα της Κρήτης, ενώ μετά τη σεζόν που είχε, δεν θα του αρέσει και πολύ να είναι σε δεύτερο ή τρίτο ρόλο. Όλα όμως είναι ανοιχτά εφόσον η Ένωση αποφασίσει και κάνει την κατάλληλη προσφορά.

Δημήτρης Μεταξάς
Ο 19χρονος κεντρικός χαφ του Βόλου, είναι επίσης μια περίπτωση που παρακολουθείται από την Ένωση, σίγουρα όμως όχι για την πρώτη ομάδα ακόμα κι αν αποκτηθεί και κάνει προετοιμασία με τον Αλμέιδα. Αν προχωρήσει η υπόθεσή του -αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει τελεσίδικη κίνηση από την Ένωση- αρχικά θα προορίζεται για την ΑΕΚ Β.

Αχιλλέας Πούγγουρας
Μια προφορική συζήτηση με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή έχει υπάρξει, όμως τίποτα περισσότερο προς το παρόν για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό που -κατά τα φαινόμενα- μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ενδεχόμενη απόκτησή του θα σχετίζεται με αντικατάσταση του Γιώργου Τζαβέλλα, εφόσον ο διεθνής στόπερ αποχωρήσει, άρα θα λογίζεται ως εναλλακτική λύση. Ο ίδιος πάντως ψάχνει στο εξωτερικό και θέλει γενικά να βρει ομάδα στην οποία θα παίζει. Δεν υπάρχει τίποτα προχωρημένο, παρά μια προ εβδομάδων συζήτηση με τον ατζέντη του.

Λουίς Πάλμα
Θα ήταν μια εξαιρετική λύση για την ΑΕΚ, όμως ο Άρης τον κοστολογεί πολύ ακριβά και λέγεται ότι τα 5 εκατ. ευρώ που ζητεί, θα τα βρει εύκολα στο εξωτερικό. Καμία ελληνική ομάδα μπορεί να φτάσει στο ποσό αυτό, ίσως και τα μισά να φαίνονται πολλά στους συλλόγους της BIG-4. Θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει την κατάσταση η μετακόμιση του Φαν Βερτ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αυτό είναι επί της παρούσης ένα σενάριο.

Χουάν Ιτούρμπε
Η ΑΕΚ θα χρειαστεί προσθήκες στις πτέρυγες, ακόμα περισσότερο δε αν επισημοποιηθεί η διαφαινόμενη αποχώρηση του Άμραμπατ και δεν έχουμε κάποια αναπτρεπτική εξέλιξη στο θέμα αυτό. Για να είμαστε ακριβείς, ο 29χρονος Παραγουανός winger θέλει διακαώς να ενταχθεί στην Ένωση καθώς πιστεύει ότι είναι το στυλ της ομάδας που του ταιριάζει απόλυτα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχει… αυτοπροταθεί!

Από εκεί και πέρα, αν του κάνει του Αλμέιδα, δεν θα είναι δύσκολο να αποκτηθεί. Ο Ματέο Γκαρσία είναι πιο σύνθετη περίπτωση καθώς έχει συμβόλαιο.

Πηγή: sport24.gr