Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Σαουδαραβες υποσχέθηκαν να φτιάξουν τρία γήπεδα για την Ελλάδα για το Μουντιάλ του 2030 !

H Σαουδική Αραβία προτίθεται να κατασκευάσει τρία γήπεδα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μαζί και με την Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, oι τρεις χώρες θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για να αναλάβουν την κορυφαία διοργάνωση το 2030.

Και, μάλιστα, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των Σαουδαράβων να χρηματοδοτήσουν την κατασκευσή γηπέδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο ώστε να κάνουν πιο ισχυρή την υποψηφιότητα.

Το Politico επικαλείται έναν ανώτερο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα και γράφει πως η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο να πληρώσει για την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων, με αντάλλαγμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της χώρας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Αναφέρεται πως στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσφορά δισεκατομμυρίων από τον Σαουδάραβα στη χώρα μας, η οποία από την πλευρά της οφείλει να συνυπογράψει, όπως και η Αίγυπτος, για την «αγορά» του Μουντιάλ από τη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή και των δύο χωρών.

Αποκαλύπτεται, επίσης, πως η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναλάβει όλο το κόστος της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, με προϋπόθεση το 75% της διοργάνωσης να διεξαχθεί στη χώρα του Κόλπου.

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι τι στάση τήρησαν σε αυτές τις προτάσεις των Σαουδαράβων η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Πηγή: thesstandard