Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολυμπιακός: Επιστολή στην ΚΕΔ για elite διαιτητή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Mε επιστολή που απέστειλε στην ΚΕΔ η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε διαιτητή από την κατηγορία elite για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η επιστολή

“Κύριε Bennett,

To προσεχές Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, διεξάγεται ο αγώνας πρωταθλήματος Supreleague 1 μεταξύ των ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο γήπεδο «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ». Θεωρούμε αυτονόητο ότι από πλευράς σας γνωρίζετε την ιδιαίτερη σημασία αυτών των αγώνων, πέρα από την βαθμολογική κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα στο σημείο που βρισκόμαστε στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιμένοντας στη σταθερή και απαρέγκλιτη ως σήμερα επιθυμία μας οι αγώνες-ντέρμπι του πρωταθλήματος να διεξάγονται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σας καλούμε για άλλη μια φορά να προβείτε στον ορισμό αλλοδαπού Διαιτητή από την Elite κατηγορία Διαιτητών της UEFA προερχόμενο από τα έξι (6) κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας) προκειμένου να διευθύνει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αγώνας του πρώτου γύρου μεταξύ των δυο ομάδων σημαδεύτηκε και εν τέλει καθορίστηκε από τις απαράδεκτες αποφάσεις ενός παντελώς ακατάλληλου και κάκιστου διαιτητή, οι οποίες όχι μόνο αλλοίωσαν το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα αλλά και την συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Είναι χρέος σας αυτή τη φορά να προβείτε στην επιλογή εκείνη που θα διασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα στο γήπεδο θα καθοριστεί από την απόδοση των ομάδων και όχι από τις «εφευρέσεις» ενός τουρίστα που θα έρθει στην Ελλάδα για ένα ωραίο Σαββατοκύριακο.

Σας συνιστούμε να αποφύγετε γελοίες δικαιολογίες ότι δήθεν οι Διαιτητές αυτοί δεν μπορούν να έρθουν λόγω υποχρεώσεων, ή λόγω εξόδων κλπ. Τα προηγούμενα χρόνια οι top επιπέδου αλλοδαποί διαιτητές δεν είχαν λιγότερες υποχρεώσεις ούτε και τα έξοδα μετάκλησής τους ήταν λιγότερα. Κι όμως, ερχόντουσαν στην Ελλάδα και διηύθυναν κανονικά τους αγώνες του πρωταθλήματος. Συνεπώς, η επίκληση τέτοιων αιτιάσεων απλά σας εκθέτει περισσότερο.

Σε περίπτωση που και αυτή τη φορά δεν καταφέρετε να διασφαλίσετε την παρουσία ενός UEFA Elite Διαιτητή από τα έξι (6) κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας) για να διαιτητεύσει τον αγώνα, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά είτε στην ανικανότητά σας (ή την ανικανότητα του κ. Μπαλτάκου, ή του κ. Μάνταλου, ή όποιου άλλου ορίζει τους διαιτητές…), είτε στην απροθυμία σας, είτε και στα δυο – που είναι και η πιθανότερη εκδοχή.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι εφόσον δεν ανταποκριθείτε στην στοιχειώδη υποχρέωσή σας να διεξαχθεί ο αγώνας υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις και εφόσον η εξέλιξη του αγώνα καθοριστεί από τις διαιτητικές αποφάσεις, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για τον απόλυτο ευτελισμό του ελληνικού πρωταθλήματος της Superleague 1.”