Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: Από μόνος του ο Νταμπράουσκας δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το κομβικό παιχνίδι με την Λαμία αναμένεται να σηκώσει τα προπονητικα του μανίκια και να αναλάβει σε πρώτη φάση να αναστήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τον ΟΦΗ. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου στόχος είναι πλέον η ομάδα να κάνει το 3 στα 3 εντός έδρας και να κοιτάξει για ότι καλύτερο στα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με τον Άρη και την ΑΕΚ. έτσι ώστε ο Λιθουανός τεχνικός αλλά και ο ΟΦΗ να δουλέψουν με μεγαλύτερη ηρεμία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για περίπου 35 ημέρες λόγω Μουντιάλ από τις 14 Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα όπως προτάσσει η ποδοσφαιρική λογική για ένα νέο τεχνικό που κυρίως δεν έχει περάσει ξανά από το ελληνικό πρωτάθλημα ,το διάστημα των τριών εβδομάδων μέχρι την διακοπή της Super League είναι ουσιαστικά και το δικό του διάστημα προσαρμογής μέχρι να αρχίσει να βάζει ο ίδιος με τους συνεργάτες του τις πινελιές του στην φιλοσοφία που θέλει να έχει ο ΟΦΗ σαν ομάδα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Νταμπράουσκας θα δουλέψει μέχρι τον Δεκέμβριο με το υλικό που είχε ο Ν. Νιόπλιας στα χέρια του και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι βελτίωση μπορεί να παρουσιάσει ο ΟΦΗ κυρίως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Προφανώς για να έρθει ο Λιθουανός τεχνικός στην Ελλάδα και σε μια ομάδα που παλεύει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν θα έλαβε και τις κατάλληλες εγγυήσεις για μια γενναία διόρθωση του τραγικού καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού ο οποίος κόστισε την θέση του προπονητή στον Ν. Νιόπλια.

Και όταν λέμε γενναιά εννοούμε ότι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ο Μιχάλης Μπούσης αν θέλει να σώσει φέτος την παρτίδα και να μην έχει μια αγχώδη χρονιά μέχρι το τέλος θα πρέπει τον Ιανουάριο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και ο νέος τεχνικός διευθυντής μαζί με τον προπονητή της ομάδας να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές βάσει και του διαθέσιμου μπάτζετ προκειμένου να φέρουν στην ομάδα 4-5 παίκτες που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά κυρίως στα φτερά και στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας όπου αποτελεί την δεδομένη χρονική στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κρητική ομάδα αφού βρίσκει γκολ με το κιάλι και επίσης δημιουργεί πολύ δύσκολα και τελικές προσπάθειες.

Αν ο Νταμπράουσκας δεν στηριχτεί ανάλογα τον Ιανουάριο , όσο και αν κουβαλάει ένα καλό βιογραφικό θαύματα δεν μπορούν να γίνουν σε αυτό το κάτι σαν ρόστερ που στήθηκε φέτος το καλοκαίρι.

Ο κύριος στόχος του Λιθουανού αυτή την στιγμή για να μην γελιόμαστε είναι η ανύψωση κυρίως της ψυχολογίας των παικτών του ΟΦΗ που είναι στο ναδίρ καθώς μέσα από αυτή μπορούν να έρθουν και οι απαραίτητοι βαθμοί που χρειάζονται για να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα ο πρώτος γύρος που τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κρητική ομάδα.