Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: Και να θέλει να αλλάξει το σύστημα ο Νταμπράουσκας πως θα το κάνει

Μετά τους μαζεμένους τραυματισμούς των Μοσκέρα, Ριέρα , Ντίκο η επιθετική γραμμή του ΟΦΗ άδειασε επικίνδυνα και ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι πολύ πιθανό να προβεί σε ποδοσφαιρικές αλχημείες και να βαφτίσει κάποιο μεσοεπιθετικό του παίκτη εξτρέμ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες. 

Ο Μοσκέρα μπήκε χθες σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο αν και ουδείς γνωρίζει αν ο Κολομβιανός που του λείπει η διάρκεια στο παιχνίδι του μπορεί να μπει στα παπούτσια του Ντίκο που ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν με 2 γκολ σε 4 ματς.

Και πως να μπει άλλωστε αφού ο Κολομβιανός για εξτρέμ ήρθε στον ΟΦΗ αλλά άντε να έχει παίξει σε 2-3 παιχνίδια σαν κανονικό εξτρέμ αφού στο 3-4-1-2 του Νταμπράουσκας μόνο σαν δεύτερο φορ μπορεί να παίξει.

Μια ορθή σκέψη με τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην επίθεση , αλλά κυρίως την έλλειψη βάθους στη θέση του καθαρόαιμου φορ που είναι εμφανής εδώ και καιρό θα ήταν ο Λιθουανός τεχνικός να παίξει με ένα σύστημα που γνωρίζει πολύ καλά το 4-2-3-1.

Να χρησιμοποιήσει ένα κλασικό σέντερ φορ δηλαδή πιθανόν τον Φελίπε και να παίξει με δύο εξτρέμ. Το θέμα όμως είναι που θα τα βρει τα εξτρέμ όμως ο Λιθουανός προπονητής καθώς στο ρόστερ του ο ΟΦΗ διαθέτει μόλις ένα κλασικό εξτρέμ τον Μοσκέρα , άντε και τον Ριέρα που κατά συνθήκη μπορεί να παίξει στα πλάγια της επίθεσης.

Ούτε ο Μπάκιτς, ούτε ο Νέιρα, ούτε ο Τοράλ μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στα άκρα της επίθεσης και η επιμονή του ΟΦΗ να μην αποκτήσει σέντερ φορ και εξτρέμ μέχρι στιγμής μπορεί να του βγει μπούμερανγκ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά σε μια σεζόν που έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και όχι άδικα για την κρητική ομάδα με ένα ρόστερ που έχει αρκετή ποιότητα αλλά του λείπει όμως η ποσότητα ειδικά στην επίθεση.

Στη σημερινή προπόνηση ο Νταμπράουσκας θα έχει την καθιερωμένη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου και εκεί θα φανεί το αν έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό του σχετικά με την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας στην επίθεση ειδικά μετά τους τραυματισμούς των Ντίκο και Ριέρα.