Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: H ταυτότητα του Ανδρέα Καρώ, η Λάτσιο και η καριέρα στο εξωτερικό

Ο ΟΦΗ με την απόκτηση του διεθνή Κύπριου στόπερ Ανδρέα Καρώ βάζει στη μηχανή του ένα παίκτη που αν και Κύπριος είναι αναθρεμμένος ποδοσφαιρικά στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και στα τμήματα υποδομής στις ομάδες U18 και U21 ενώ το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αγγλική ομάδα. 

Στη Νότιγχαμ έμεινε ως επαγγελματίας για ένα χρόνο και το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παίξει στον Απόλλωνα Λεμεσού σε ηλικία 19 ετών ως ένα ανερχόμενο αστέρι του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε Νέα Σαλαμίνα και Πάφο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και το καλοκαίρι του 2019 ήρθε η προσωπική του αγωνιστική εκτόξευση καθώς από τον Απόλλωνα Λεμεσού βρέθηκε με μεταγραφή στην Ιταλική Λάτσιο.

Εκεί δεν έπιασε και δόθηκε στη Σαλερνιτάνα όπου σε 1,5 χρόνο  δανεισμού μέτρησε 34 συμμετοχές και 1 γκολ , για να ακολουθήσει ένας εκ νέου δανεισμός στην Πορτογαλία και την Μαρίτιμο από την Λάτσιο μετρώντας εκεί σε έξι μήνες 9 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2021 μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στο Κυπριακό πρωτάθλημα ως ελεύθερος από την Λάτσιο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ όπου καθιερώθηκε τόσο στο βασικό σχήμα όσο και στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, μετρώντας σε αυτά τα δύο χρόνια με το ΑΠΟΕΛ 62 ματς , 7 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Καρώ γενικά στη μέχρι τώρα καριέρα του μετράει 155 συμμετοχές, 13 γκολ και 7 ασίστ, ενώ μπορεί με την ίδια ευχέρεια να παίξει σε τριάδα στόπερ αλλά και στα άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά αν χρειαστεί παρά το ύψος του καθώς κοιτάζει τον κόσμο από τα 1,90.

Στην Εθνική Κύπρου της οποίας είναι βασικό στέλεχος μετράει 14 συμμετοχές και 1 γκολ.