Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Πετρακογιάννης έφερε την άνοιξη στον Παναιτωλικό μετά από 8 μήνες (2-0)

Μετά από 8 (!!!) μήνες… ξηρασίας, ο Παναιτωλικός γεύτηκε το νέκταρ της νίκης κόντρα στον Βόλο (2-0). Ο Λιάβας, που είπε… ευχαριστώ στο «δώρο» των Λούνα – Παπαδόπουλου και ο Μπρούνο Ντουάρτε χάρισαν το πρώτο φετινό τρίποντο στους Αγρινιώτες. Το δοκάρι του Τρουιγέ, η καλύτερη φάση για τους Θεσσαλούς που παραμένουν στον βαθμολογικό βυθό.

Το «ρόδι» έσπασε σήμερα (21/10) ο Παναιτωλικός, που στο ντέρμπι της ουράς επικράτησε 2-0 του Βόλου και πλέον «ξεκόλλησε». Ετσι τα «καναρίνια» πήραν όχι μόνο την πρώτη νίκη της σεζόν αλλά και την «παρθενική» τους από τις 19 Φλεβάρη και το 1-0 που κέρδισαν τότε τον Ιωνικό. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα παραμένουν χωρίς «τρίποντο».

Το ματς

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίωρο ήταν… κάπως κακό. Ο Βόλος διατηρούσε κατοχή μπάλας σε επίπεδα οριακά πάνω από το 60%, όμως δεν δημιουργούσε φάσεις ενώ ο Παναιτωλικός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη τελική της αναμέτρησης ήταν από τον Κορνέτ στο 18′, ενώ στο 20′ βρήκε την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία του αγώνα όταν μία «βολίδα» του Τρουιγιέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Πάντως μέχρι το 30′-35′ το παιχνίδι πήγαινε σε αντίστοιχο τέμπο και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, αφού οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν κυρίως από τα άκρα δεν έβρισκαν κενούς χώρους και οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά. Πάντως ο Βόλος σε αυτό το διάστημα ήταν ένα κλικ ανώτερος.

Κάπου εκεί όμως τα «καναρίνια» ανέκτησαν τα «ηνία», κυρίως επειδή ο Χουάνπι πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε «βοήθειες» στον Πέρες που αυτό το διάστημα έδειχνε ο πιο «ζωηρός» παίκτης των «κυανοκίτρινων» στον άξονα. Πλέον η δράση μεταφέρθηκε γύρω από τα καρέ του Βόλου, χωρίς όμως εκ νέου οι γηπεδούχοι να «παράγουν» ευκαιρίες καθώς τους έλειπε η τελική πάσα. Ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια με 1-0, αφού στην τελευταία «στιγμή» πριν την ανάπαυλα ο Λιάβας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λούνα ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας μετά από ένα γέμισμα του Μλάντεν, βρήκε στην πλάτη του και στρώθηκε στον νεαρό ακραίο οπισθοφύλακα που πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Παπαδόπουλο.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, αφού πλέον «είχαν» και ψυχολογία. Πλέον κρατούσαν μπάλα, στο 50′ και το 52′ «φλέρταραν» με ακόμη ένα γκολ με τους Χουάνπι και Φ. Ντουάρτε αντίστοιχα και «κρατούσαν» τον έλεγχο του αγώνα. Ετσι στο 54′ οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αλλάξουν πράγματα και με την είσοδο του Μπαριέντος «γύρισαν» σε ένα «πιο πολύ» 4-3-3, αφού ο Τρουιγιέ ήταν σαν «10άρι» και ο Κόμπα πήγε στα άκρα.

Το «ρεζουμέ» της αναμέτρησης όμως δεν άλλαζε, καθώς ο Παναιτωλικός παρέμενε η πιο απειλητική ομάδα μέσα στο γήπεδο, ενώ την ίδια στιγμή «έπαιρνε» πράγματα από τις αλλαγές του. Ο Χουάνπι στο 64′ και ο Σενγκέλια στο 74′ απείλησαν ξανά για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά την είσοδο του Μπερτόλιο θέλησαν να τα παίξουν όλα για όλα.

Ο Αργεντινός πέρασε ως αλλαγή στο 78′, αλλά λίγο αργότερα επί της ουσίας «τελείωσε» το παιχνίδι. Αρχικά στο 79′ τα «καναρίνια»…έκρυψαν την μπάλα, καθώς οι Ζοάο Πέδρο, Χουάνπι, Σενγκέλια «βρέθηκαν» φανταστικά, ο τελευταίος «έσκαψε» για τον δεύτερο που έκανε από κοντά το γυριστό αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, όπως και το κοντινό πλασέ του Χατζηθοδωρίδη που πήρε το «ριμπάουντ». Ομως στο κόρνερ που εκτέλεσε ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα δεν κατάφερε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Μπ. Ντουάρτε που σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκε και η «διαχείριση». Οι γηπεδούχοι πρόσεχαν πλέον τα μετόπισθέν τους και «έψαχναν» την κόντρα και σε μία τέτοια όπου οι Χουάνπι, Σενγκέλια βγήκαν 2 vs 1 αλλά ο πρώτος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με σερί γεμίσματα ήθελαν να πιέσουν αλλά μόνο από το 90′ και μετά βρήκαν δύο καλές στιγμές (με Γκαρσία, Μπαριέντος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαλής, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες (90′ Νικολάου), Μπαλντασάρα (70′ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (90′ Τσιγγάρας), Βοίλης (78′ Ζοάο Πέδρο), Φ. Ντουάρτε (70′ Σενγκέλια).

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78′ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (69′ Μαχαίρας), Κόμπα, Κορνέτ (54′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69′ Ενγκίν), Γκαρσία.

Πηγή: gazzeta.gr