Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου

Στο πένθος βυθίστηκε την Παρασκευή το ελληνικό μπάσκετ και η αθλητική δημοσιογραφία. Όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου.

Ο εμβληματικός σπίκερ είχε συνδεθεί με το έπος της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968.

Για την επική μετάδοσή του εξάλλου στο Καλλιμάρμαρο έμεινε στην ιστορία ως «Βέμπο του μπάσκετ», ενώ συμμετείχε και στη σχετική ταινία της «Ένωσης».

Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση. Το 1967 ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή «Ματιές στα Σπορ», την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Εργάστηκε για χρόνια στο Κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του, ενώ έπαιξε και μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο στον Απόλλωνα Πατρών, τον Τρίτωνα Αθηνών και την Παναχαϊκή.

Ήταν γνωστή η αγάπη του για τον Απόλλωνα Πατρών (αλλά και την ΑΕΚ), ενώ με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο, Σωτήρη Γεωργίου.

Πηγή: sport-fm.gr