Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΕ Χανιά: Οι προτάσεις που κατέθεσε για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της SL2

Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ απέστειλε εγγράφως στη SUPER LEAGUE 2 και στις ομάδες – μέλη, τις προτάσεις της για τους βασικούς άξονες διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος 2023-24.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαδικασία καταρτισμού των δύο ομίλων, που εκτός από γεωγραφικά θα πρέπει να προβλέπει και κριτήρια ισονομίας, καθώς και ο τρόπος ανάδειξης των πρωταθλητών, όπως και των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 ομίλους (1ος & 2ος) των 13 ομάδων βάσει κυρίως – αλλά όχι αποκλειστικά – γεωγραφικών κριτηρίων. Στην περίπτωση ομάδων που εδρεύουν σε νησιά ή περί το μέσο της χώρας, θα ληφθούν υπόψιν κι άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η ευκολία στις μετακινήσεις, η ανταγωνιστικότητα καθώς και η ισονομία του πρωταθλήματος. Ο καθορισμός των ομίλων θα πραγματοποιηθεί αφότου έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον πρωτάθλημα. – Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, ήτοι στην κανονική περίοδο (Α’ φάση) και στα playoffs και playouts (Β’ φάση).

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ – Οι 13 ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (26 αγωνιστικές – 24 αγώνες για κάθε ομάδα). Με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν απευθείας στην Γ’ Εθνική οι 2 τελευταίες ομάδες.

PLAYOFFS – Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 πρώτες θέσεις στην κανονική διάρκεια θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (6 αγωνιστικές – 6 αγώνες για κάθε ομάδα), μεταφέροντας τη συνολική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί μετά από κλήρωση. Με την ολοκλήρωση των playoffs η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα προβιβαστεί στην SL1.

PLAYOUTS – Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 5η έως και την 11η θέση στην κανονική διάρκεια θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους σε μονούς αγώνες (7 αγωνιστικές – 6 αγώνες για κάθε ομάδα), μεταφέροντας τη συνολική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 5-7 θα αγωνιστούν 4 φορές εντός και 3 φορές εκτός έδρας. Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-11 θα αγωνιστούν 3 φορές εντός και 4 φορές εκτός έδρας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί μετά από κλήρωση. Με την ολοκλήρωση των playouts θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 τελευταίες θέσεις.