Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πειθαρχικές διώξεις για δύο ομάδες της Super League 1 για ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας

Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν για τη διαιτησία o Βόλος και o Ιωνικός, στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Ατρόμητο αντίστοιχα, προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε πειθαρχική δίωξη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

“Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε τις ακόλουθες Πειθαρχικές Διώξεις.

-Σε βάρος της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που διεξήχθη την 8-1-2023 για την 17η αγωνιστική της Super League – διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

-Σε βάρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΙΩΝΙΚΟΣ που διεξήχθη την 8-1-2023 για την 17η αγωνιστική της Super League – διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο”.