Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρεμιέρα σήμερα στο Final 8 με ΠΑΟ- ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Άρης

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα στο Final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (18:00, COSMOTE SPORT 5 ) και τον ΠΑΟΚ να παίζει στη συνέχεια με τον Άρη ( 21:00, Cosmote SPORT 5) στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο ζευγάρι οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά, για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» έφυγαν με άνετο «διπλό» από τα Λιόσια (69-89), δείχνοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί και ενόψει Κυπέλλου, κόντρα σε μια Ένωση που ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει ένα θετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Ένα νοκ άουτ ματς, ωστόσο, σε ουδέτερο γήπεδο, είναι πάντα διαφορετική ιστορία.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά των δύο ομάδων, για τους «πράσινους» το μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή, όμως απουσίασε από τα δύο προηγούμενα ματς της ομάδας με Φενέρ και AEK Betsson, λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό στον προσαγωγό. Πάντως προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Φυσικά, ο Εργκίν Αταμάν θα χρειαστεί να κόψει κι έναν από τους 7 ξένους της ομάδας για την αναμέτρηση, με πιθανότερο τον Μπαλτσερόφσκι.

Από πλευράς των «κιτρινόμαυρων», σίγουρα δεν θα αγωνιστεί ο Τζάστιν Τίλμαν, που υπέστη κάταγμα κόπωσης στο αριστερό μετατάρσιο, όπως και ο Δημήτρης Φλιώνης (πρόβλημα στη μέση), ενώ εκτός επτάδας ξένων είναι ο Λάνγκστον Χολ. Πάντως ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, θα επανεμφανιστεί στο Final-8 καθώς ξεπέρασε το κάταγμα στο μετακάρπιο και προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη.

Σε ότι αφορά το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πριν από λίγες μέρες και για το πρωτάθλημα, στο «Αλεξάνδρειο». Το ματς αυτό είχε ως θριαμβευτή τον Άρη, που νίκησε 77-63

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κρήτη με «λευκό» απουσιολόγιο. Φυσικά, ο Φώτης Τακιανός θα χρειαστεί να κόψει έναν από τους 7 ξένους για την αναμέτρηση. Στα προηγούμενα ματς, αυτός ήταν ο Μάικλ Γκίλμορ. Από πλευράς του, ο Άρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρομπέρτο Γκάλινατ, ενώ την αποστολή ακολούθησε κανονικά ο Γιώργος Φίλλιος, παρά το γεγονός πως συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα ζευγαρώματα μέχρι τον τελικό:

Προημιτελικοί

15/2, 18:00 Παναθηναϊκός AKTOR – ΑΕΚ Betsson (1)

15/2, 21:00 ΠΑΟΚ – Άρης (2)

16/2, 18:00 Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin (3)

16/2, 21:00 Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος (4)

Ημιτελικοί (17/2)

18:00 Νικητής 1-Νικητής 2 (5)

21:00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Τελικός (18/2)

19:00 Νικητής 5-Νικητής 6