Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε ποια ποδοσφαιρική χώρα αποφάσισαν να δημοσιεύονται οι συνομιλίες του VAR

Ο επικεφαλής της διαιτησίας στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουεμπ έκανε γνωστό πως θα ξεκινήσουν πιλοτικά να δημοσιεύονται οι συνομιλίες του VAR για σημαντικές φάσεις τις επόμενες μέρες από τους αγώνες.

Σε μία πρωτοποριακή απόφαση κατέληξε ο επικεφαλής της διαιτησίας στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ, αφού οι φίλαθλοι του αγγλικού πρωταθλήματος θα έχουν την δυνατότητα να ακούν τις συνομιλίες μεταξύ του VAR και του διαιτητή για κρίσιμες φάσεις των αγώνων.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της κατεύθυνσης που θέλει να ακολουθήσει ο Χάουαρντ Γουέμπ στο νέο του ρόλο, στον οποίο εκλέχθηκε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, θέλοντας να φέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στην PGMOL (αντίστοιχη ΚΕΔ, αλλά επαγγελματική).

Αν πάει καλά ο Γουέμπ θέλει να γίνεται αυτό σε πιο τακτική βάση την επόμενη σεζόν, αφού θεωρεί πως η διαφάνεια αυτή θα βοηθήσει την σχέση των οπαδών και των ομάδων με τους διαιτητές, αφού θα εξαλείψει οποιαδήποτε τυχόν προκατάληψη.

Υπενθυμίζουμε πως όταν ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είxαι αντίστοιχο ρόλο στο MLS εισήγαγε το Inside Video Review, το οποίο ασχολούταν με όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων κάθε αγωνιστική.

Το πρώτο «σκαλοπάτι» προς αυτή την ρότα ήταν η αναγνώριση σημαντικών λαθών όπως έγινε πρόσφατα με το λανθασμένο οφσάιντ-γκολ της Μπρέντφορντ απέναντι στην Άρσεναλ και το πέναλτι που δεν δόθηκε στην Μπράιτον με την Τότεναμ.

Έτσι, ο Γουέμπ εργάζεται για να καταστεί δυνατή η δημοσιοποίηση των ηχογραφημένων συνομιλιών του VAR για συγκεκριμένες φάσεις, πάντα με την άδεια της FIFA, αλλά όχι live κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τις επόμενες μέρες. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται πιλοτικά με παραγωγή της Premier League τηλεοπτικά την Δευτέρα 15 Μαΐου και θα προβληθεί στο Skysports την ίδια μέρα.

Πηγή: gazzeta.gr