Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σημαντικό βήμα ανόδου με Γιακουμάκη για τον ΠΟΑ, 1-0 τον Ερμή Ζωνιανών

Ο ΠΟΑ επικράτησε 1-0 του Ερμή Ζωνιανών για την 3η αγωνιστική των Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την άνοδο του στην Γ’ Εθνική.

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και παίχτηκε κυρίως στην δύναμη, ο ΠΟΑ κατάφερε να πάρει το ζητούμενο, τους τρεις βαθμούς στο κρητικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ, επικρατώντας με 1-0 του Ερμή Ζωνιανών στο γήπεδο του Ατσαλένιου.

Ο ΠΟΑ βρήκε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον πρώτο του σκόρερ Γιάννη Γιακουμάκη, διαχειρίστηκε το σκορ, όπως και τις δυνάμεις του στην επανάληψη και κατάφερε να πετύχει το πρώτο τρίποντο, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για την 3η αγωνιστική των Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Μηνά Πίτσου, ο Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου, το ερχόμενο Σάββατο.

Το ματς:

Από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Παπασπύρος βρέθηκε μόνος σε θέση βολής λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, σούταρε με τον Δερμιτζάκη να πέφτει στην δεξιά του γωνία, στην πρώτη καταγεγραμμένη φάση του αγώνα στο 12′.

Στο 15′ ο Λουμπάκης σε μία προώθηση του από την άμυνα, πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρουμπάκη με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο 23′ ο Ρουμπάκης έστω και δύσκολα είχε αντίδραση στο σουτ που επιχείρησε ο Ξηρός.

Στο 26′ ο ΠΟΑ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από σέντρα του Κεφαλούκου και επιμονή του Αρμόα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γιακουμάκη, που με περιπετειώδη τρόπο και τύχη, την έστειλε στα δίχτυα του Δερμιτζάκη, που φέρει μεγάλη ευθύνη στη φάση αυτή.

Στο 45′ και στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, ο Γκέκας έστειλε με εκτέλεση φάουλ πάνω από τα δοκάρια του Ρουμπάκη τη μπάλα.

Πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΟΑ και μάλιστα πολύ σημαντική για να κάνει το 2-0. Ο Ρουμπάκης έπαιξε κάθετα για τον Γιακουμάκη και εκείνος με μία επαφή έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Αρμόα απέναντι από τον Δερμιτζάκη, όμως το πλασέ μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Ερμή στο 56′

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να επέμβει και στο 61′, με τον Κερμενίδη να προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα να τον αιφνιδιάσει με εκτέλεση φάουλ.

Στο 63′, ωραία ενέργεια Κερμενίδη που έδωσε στον Αρμόα, αυτός προσπάθησε να βρει τον  Γιακουμάκη, με τον νεαρό φορ του ΠΟΑ να μην καταφέρνει να την στείλει στα δίχτυα.

Η ομάδα του Μηνά Πίτσου έλεγξε το παιχνίδι στη συνέχεια, δεν άφησε κενούς διαδρόμους στον Ερμή, που κάθε άλλο παρά απειλητικός ήταν στο Ατσαλένιο για την εστία του Ρουμπάκη.

Στο 82′ η ομάδα των Ζωνιανών, επιχείρησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, με τον Κουκούλη να μοιράζει στον Ξηρό, όμως το τελείωμα από τον έμπειρο μέσο των φιλοξενούμενων δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στο 85′ ο Ρουμπάκης έκανε το λάθος, το οποίο λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τον ΠΟΑ, όμως για καλή του τύχη, δεν κινδύνεψε η εστία του.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα των Ζωνιανών έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα του, Γιάννη Δερμιτζάκη, από τον Αντωνίου.

Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς κίνδυνο για την εστία του ΠΟΑ, που πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Ερμή και πλέον επικεντρώνεται στο νέο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Ποντίων, το Σάββατο.

ΠΟΑ (Μηνάς Πίτσος): Ρουμπάκης, Κασσωτάκης (36′ λ.τ Νάτος), Δαμιανάκης, Λουμπάκης, Ρουμπάκης Μ., Ικεότσα, Κερμενίδης, Παπασπύρος, Γιακουμάκης (90′ Βοργιάς), Αρμόα (80′ Σφυρογιαννάκης), Κεφαλούκος

Ερμής Ζωνιανών (Νίκος Καραδάκης): Δερμιτζάκης, Ζερβός, Γεμιστός, Ρουμπάκης (67′ Σαριδάκης), Ξηρός, Βελιβασάκης (60′ Κουκούλης), Σκουτέλης, Χριστοδούλου, Μπαμπουλάκης, Σηφακάκης (72′ λ.τ Σπαχής), Γκέκας