Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στους “4” της Ευρώπης η Εθνική παίδων!

Με επιβλητικό τρόπο προκρίθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των παίδων στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ15, που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον προημιτελικό και συνέτριψε 15-6 την Ισπανία, δείχνοντας εμφατικά ότι είναι σε θέση να επιστρέψει με ένα μετάλλιο από το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή από το ξεκίνημα, ιδίως στην άμυνα, και προηγήθηκε 3-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 5-1 στα μέσα της δεύτερης. Οι Ιβηρες αντέδρασαν προσωρινά και μείωσαν σε 5-4 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά η συνέχεια ήταν αποκλειστικά “γαλανόλευκη”. Ο Δημήτρης Μπερδές κράτησε απαραβίαστη την εστία του για δέκα λεπτά, στην επίθεση ο Ηλίας Αγγελόπουλος “πετούσε φωτιές” και η εθνική έκανε ένα σερί 7-0 και “καθάρισε” το παιχνίδι.

Στον αυριανό (15/7) ημιτελικό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου, που δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα απόψε, απέναντι στην Τουρκία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 0-3, 3-2, 1-6, 2-4

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρομέβα, Κάριο 1, Αριθάγκα, Μιγιάν, Ρουντόι, Βαν Ντουρν, Ντίαθ, Κομαμπέγια, Φερνάντεθ 1, Ουρτάδο 3, Μαρτίνεθ, Μέριδα 1, Ντελμάς

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Μπερδές, Αγγελόπουλος 5, Ζουζούνης 1, Καρατζάς 1, Λεωνιδάκης, Λαμπάτος, Χατζής 1, Μότσιας 3, Πατσιλινάκος 1, Ράπτης, Σάρρος 2, Κρεμανταλάς 1, Πιμπλής

Πηγή: sdna.gr