Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στους «8» με σούπερ εμφάνιση η Μικτή Κ16 ΕΠΣΗ, 4-2 την Μεσσηνία!

Η Μικτή Κ16 ΕΠΣ Ηρακλείου, «φορτσάροντας» στο δεύτερο ημίχρονο, όπου τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της, πήρε την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, επικρατώντας με 4-2 της αντίστοιχης της Μεσσηνίας στο γήπεδο του Ατσαλένιου.

Παρότι αγχώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Βασίλη Μπαστάκη με «όπλο» τις στατικές φάσεις κατάφερε να μετατρέψει το σκορ του ημιχρόνου 1-1 μέχρι το 70′ σε 4-1 και να φτάσει σε μία εύκολη όπως αποδείχθηκε πρόκριση, δείχνοντας ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να φτάσει μέχρι το τέλος.

Στο 4ο λεπτό ο Φθενάκης έψαξε τον Καλλέργη μέσα στην περιοχή, εκείνος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Βαρέλα.

Στο 6ο λεπτό ήρθε η απάντηση από πλευράς Μεσσήνιων, με τον Παπαδόπουλο να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και o Γκίζας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Χαχλιουτάκη.

Στο 9′ ο Μαυρογιαννάκης με εκτέλεση κόρνερ βρήκε το κεφάλι του Φαϊτάκη, όμως η προσπάθεια του κεντρικού αμυντικού του Ηρακλείου κατέληξε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Βασίλη Μπαστάκη άνοιξε το σκορ. Ο Χότζα πήρε την μπάλα από αριστερά συνέκλινε προς το κέντρο και με τρομερή πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Καλλέργη να σκοράρει για το 1-0. 

Στο 13′ ο Γεωργουλέας δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει έξω ενώ ακολούθησαν δύο αξιόλογες ευκαιρίες από τον Ζαννή Τζαγκαράκη, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο τόσο στο 17′ όσο και στο 21′.

Στο 23′ ήρθε η ισοφάριση για την Μεσσηνία. Ο Παπαδόπουλος με βαθιά μπαλιά, έστειλε σε θέση βολής τον Ντελή και εκείνος εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της άμυνας του Ηρακλείου, εκτέλεσε με ωραίο σουτ τον Χαχλιουτάκη για το 1-1.

Με κύριο εκφραστή επιθέσεων τον Τζαγκαράκη και τον Καλλέργη το Ηράκλειο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, ώστε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα, ωστόσο ο Βαρέλας με αποφασιστικές επεμβάσεις, δεν τους άφησε να πανηγυρίσουν εκ νέου.

Οι δύο τους συνεργάστηκαν στην φάση του 36ου λεπτού. με τον Τζαγκαράκη να πιάνει ένα ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, με τον Καλλέργη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να αναγκάζει σε τεράστια απόκρουση τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Γεωργουλέας σούταρε αδύναμα δίπλα από το δοκάρι του Χαχλιουτάκη στο 47′.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τους Μεσσήνιους να φτάνουν πολύ κοντά στην ανατροπή σε αυτή τη φάση.

Στο 55′ ο Ζανής Τζαγκαράκης δεν μπόρεσε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς τον φιλοξενούμενων να διώχνουν σε κόρνερ.

Ανέλπιστα και με απίστευτο τρόπο από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μαυρογιαννάκης έδωσε προβάδισμα στο σκορ στο Ηράκλειο περνώντας τη μπάλα από τη… μύτη της βελόνας στο πρώτο δοκάρι για το 2-1.

Έχοντας το μομέντουμ  μετά το γκολ, οι παίκτες του Βασίλη Μπαστάκη βρήκαν και ένα τρίτο γκολ. Από εκτέλεση φάουλ του Χότζα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Φαϊτάκης νίκησε με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας τον Βαρέλα για το 3-1 δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του στο 63′.

Στο 68′ ο Ορφανουδάκης που μετρούσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, έγραψε με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ το 4-1 για το Ηράκλειο, που βρισκόταν πια με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση.

Στο 71′ ο Γεωργουλέας μείωσε σε 4-2 για τους Μεσσήνιους, όμως το Ηράκλειο στην συνέχεια κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και στο τέλος να πανηγυρίσει την πρόκριση στην γ’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Η ενδεκάδα της Μικτής Κ16 ΕΠΣΗ: Χαχλιουτάκης, Βγόντζας, Κουμάκης, Τζιράκης, Φαϊτάκης, Μαυρογιαννάκης (90′ Άλλα), Καλλέργης (90′ Πρέντι), Χότζα, Τσαγκαράκης (66′ Ορφανουδάκης), Κωνσταντακόπουλος (66′ Καλογιαννάκης), Φθενάκης (88′ Μαυρογιάννης)

Η ενδεκάδα της Μικτής Κ16 Μεσσηνίας: Βαρέλας, Παπαδόπουλος (31′ λ.τ Τζαννές), Δουφεξής, Κυριακόπουλος, Σεντεμέντες, Βαρέλας Σ., Ντέλης (79′ Καλογερόπουλος), Ντερβίσι (79′ Δημόπουλος), Γκίζας (54′ Χότζα), Ζαχαρίας (54′ Τσαούσης), Γεωργουλέας