Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο μικροσκόπιο της Στουτγάρδης ο Φ. Ιωαννίδης

Μόνο άγνωστη δεν είναι η ελληνική αγορά στη Στουτγάρδη. Και σε επίπεδο αγορών και σε επίπεδο τσεκαρίσματος. Το περασμένο καλοκαίρι οι Γερμανοί  αποπειράθηκαν δις να δελεάσουν την Άλκμααρ για τον Βαγγέλη Παυλίδη, ώστε να είναι κατοχυρωμένοι σε περίπτωση πώλησης του φουνταριστού τους, Σερχού Γκιρασί. Δεν έγινε. Πλέον, στο μικροσκόπιό τους, βρίσκεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Γκιρασί κάνει “παππάδες” φέτος, έχοντας 15 γκολ σε 11 αγωνιστικές με αποτέλεσμα όλοι πλέον στην Στουτγκάρδη να προετοιμάζονται για τη διάδοχη κατάσταση. Άμεσα. Βλέπετε, ο Αφρικανός έχει ρήτρα αποδέσμευσης 20 εκατ. ευρώ, η οποία ισχύει για το επόμενο καλοκαίρι. Χρήματα που θεωρούνται λίγα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο τη δεδομένη στιγμή, ειδικά συνυπολογίζοντας τη φετινή φόρμα του δεύτερου σκόρερ της φετινής Bundesliga.

Γι’ αυτό και η Στουτγκάρδη επιδιώκει να πουλήσει τον 27χρονο επιθετικό τον Ιανουάριο, ώστε να μπορέσει να εισπράξει μεγαλύτερο αντίτιμο. Δύσκολη επιδίωξη μιας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, λογικά, θα θελήσουν να κάνουν κίνηση στην καλοκαιρινή… τιμή ευκαιρίας, κάτι που επιθυμεί άλλωστε κι ο ίδιος ο Γκιρασί.

Το έχει δηλώσει ήδη αρκετές φορές πως θέλει να αποχωρήσει το καλοκαίρι, έχοντας αρνηθεί αλλεπάλληλες προσφορές για επέκταση και αναπροσαρμογή συμβολαίου (εισπράττει πάνω από 3 εκατ. ευρώ, προσδοκά σε υπερδιπλασιασμό φεύγοντας με μεταγραφή).

Ο διάδοχος του Γκιρασί

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του πότε τελικά ο Γκιρασί θα φύγει από τη Στουτγκάρδη, το βέβαιο είναι πως θα φύγει. Κι ήδη, οι υπεύθυνοι του γερμανικού συλλόγου ψάχνονται για τον αντικαταστατή του. Σε περίοπτη θέση σε αυτή την αναζήτηση βρίσκεται ο Ιωαννίδης.

Συνεχής η παρακολούθηση που γίνεται από το ξεκίνημα της σεζόν, μάτια του γερμανικού συλλόγου βλέπουν – είτε δια ζώσης είτε τηλεοπτικά – όλα τα παιχνίδια του φορ του Παναθηναϊκού, για τον οποίο ψάχνουν και ψάχνονται γενικότερα.

Ο Ιωαννίδης εννοείται πως δεν είναι η μόνη επιλογή που εξετάζεται από τη Στουτγκάρδη. Νωπή η προσπάθεια – για παράδειγμα – για τον Παυλίδη, η τιμή όμως του “Παύλι” μοιάζει να έχει ξεφύγει για το βαλάντιο της Στουτγκάρδης.

Σε κάθε περίπτωση, ο φορ του Παναθηναϊκού επιβεβαιωμένα βρίσκεται σε στάτους ενδελεχούς, πολυεπίπεδου τσεκαρίσματος, ανεξαρτήτως του πότε τελικά θα προκύψει η αναγκαιότητα για προσθήκη επιθετικού στον γερμανικό σύλλογο.

Δεδομένο επίσης, πως η Στουτγκάρδη δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε ανάλογο mode. Είτε από τη Γερμανία (βλ. Βόλφσμπουργκ) είτε και από αλλού στην Ευρώπη. Ενήμεροι στον Παναθηναϊκό – σε κορυφαίο επίπεδο – για την πέραση του Ιωαννίδη.

Επανειλημμένως άλλωστε έχουν δεχτεί ερωτήσεις (όχι από τους Σουηβούς) για το ποιες είναι οι αξιώσεις τους.

Η απάντηση, ως και τώρα, πάγια και σταθερή, πως δηλαδή ο 23χρονος στράικερ δεν παραχωρείται και δεν συζητείται σχετικά το παραμικρό.

Ο Ιωαννίδης αντιμετωπίζεται ως ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο με διάθεση να αποτελέσει τον πυλώνα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια, ακόμα – κι αν χρειαστεί – με διάθεση για νέα, ανάλογη της δυναμικής του στη διεθνή πλέον αγορά, οικονομική αναπροσαρμογή στο (πρόσφατα ανανεωμένο) συμβόλαιό του.

Είναι γηγενής – κάτι που μετράνε πολύ στον Παναθηναϊκό -, χωρίς όπως εκτιμάται αγωνιστικό ταβάνι και κατ’ επέκταση χωρίς την παραμικρή διάθεση έστω συζήτησης ή ορισμού τιμής. Καταστάσεις σε κάθε περίπτωση πάντως, δυναμικές και βάσει της αλματώδους εξέλιξης και προόδου του Ιωαννίδη, ευμετάβλητες.

Ειδικά εφόσον δεν μιλάμε για μια – για παράδειγμα – πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ από ομάδα του MLS, όπως αυτή που απορρίφθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά για ενδιαφέρον από ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με γνώση και διάθεση πως οτιδήποτε λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ δεν στέκεται καν στο τραπέζι.

Πηγή: sport24.gr