Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα πλέϊ άουτ του Ντίκο και η αγωνιστική του εκτόξευση

Ο Νουά Ντίκο ήταν αυτός που σε ακόμη ένα ματς των πλέϊ  άουτ αποδείχθηκε κομβικός για την ομάδα του καθώς από το δικό του κεφάλι ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82΄σε 2-2 τον Ιωνικό και να κρατήσει την ισοπαλία με δέκα παίκτες μέχρι το τέλος. 

Ο 30χρονος επιθετικός από το Μάλι στην διαδικασία των πλέϊ άουτ παρουσιάζει ραγδαία βελτίωση στην απόδοση του και βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση δείχνοντας ότι είναι ένας επιθετικός που δεν παίζει μόνο για το προσωπικό του κίνητρο αλλά είναι ένας παίκτης που βοηθάει σε πολλούς τομείς την ομάδα.

Το ξεκίνημα του Ντίκο στον ΟΦΗ δεν ήταν το ιδανικό με τον έμπειρο επιθετικό ειδικά στον πρώτο γύρο να παρασύρεται και αυτός από την κάκιστη παρουσία της κρητικής ομάδας, και να έχει σαν χαρακτηριστικό του στοιχείο την αστοχία στο τελείωμα των φάσεων.

Το εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό στις 9 Ιανουαρίου του 2023 στο οποίο και σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ με τον ΟΦΗ αποτέλεσε για τον ίδιο την απαρχή για την προσωπική αγωνιστική του ανάκαμψη με τον Ντίκο να κλείνει την κανονική διάρκεια με 23 ματς και 3 συνολικά γκολ χωρίς όμως να έχει δώσει κάποια ασίστ.

Στα πλέϊ άουτ όμως ο Ντίκο κυνηγάει κάτι απίστευτο. Να ξεπεράσει μέσα σε 7 ματς τις επιδόσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο 30χρονος επιθετικός ήδη σε 6 ματς έχει ισοφαρίσει τα τέρματα που σημείωσε σε 23 ματς έχοντας πετύχει ήδη τρία και φτάνοντας συνολικά τα 6 στο πρωτάθλημα ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ.

Πλέον ο Ντίκο από την στιγμή που και ο Τοράλ είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν κυνηγάει και ένα άλλο δύσκολο κατόρθωμα στα πλέϊ άουτ. Να ξανακάνει την τελευταία αγωνιστική στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ότι έκανε και στο ματς της κανονικής διάρκειας να σημειώσει δύο γκολ και να πιάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Τοράλ.

Αν το καταφέρει και αυτό τότε θα μιλάμε για την απόλυτη αγωνιστική αναγέννηση του Ντίκο που δικαίως αμφισβητήθηκε αρκετά στον πρώτο γύρο αλλά απ΄όταν βρήκε τον εαυτό του και μετά έσπευσε να διαψεύσει αρκετό κόσμο με την απόδοση του και την εν γένει παρουσία του μέσα στο γήπεδο.