Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τουρκία: Πρόεδρος ομάδας γρονθοκόπησε διαιτητή – Έβαλε «λουκέτο» στα πρωταθλήματα ο Ερντογάν!

Απίστευτο σκηνικό στην αναμέτρηση της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ για την 15η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Όπως μεταδίδει το SPORT24, ενώ το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1, ο πρόεδρος της Άνκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, έριξε μπουνιά στο πρόσωπο του διαιτητή, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ.

Αμέσως μετά δημιουργήθηκε πανικός στον αγωνιστικό χώρο, με άλλα άτομα να φαίνεται να κλωτσούν άγρια τον πεσμένο διαιτητή, ο οποίος προσπαθούσε να προστατευτεί. Αφορμή ήταν μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε στον Αλί Σόβε στο 50ο λεπτό.

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες και στη συνέχεια, με το μάτι του Μελέρ να έχει πρηστεί από το χτύπημα. Οδηγήθηκε στα αποδυτήρια και δέχθηκες τις πρώτες βοήθειες. Να σημειωθεί πως στο παιχνίδι είχε περάσει ως αλλαγή στο 46′ ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οπαδοί της Ανκαραγκιουτσού πανηγύρισαν για τον πρόεδρό τους, προσπάθησαν να εισβάλουν και στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο η ασφάλεια του γηπέδου του απέτρεψε.

Είχε βραβευτεί ο Κοτσά
Η κίνηση του προέδρου έφερε στην Τουρκία συζήτηση για την περσινή βράβευση του Κοτσά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το SPORT24, τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού είχε λάβει από την Ομοσπονδία το βραβείο fair play.

“Το να λαμβάνω αυτό το βραβείο βάζει πάνω μου μεγαλύτερη ευθύνη για την δουλειά που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Ως πρόεδρος θα κάνω το καλύτερο για να εξαπλώσω το Fair Play” είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Ο Ερντογάν αποβάλλει τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού από το κόμμα
Το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμου του ποδοσφαιρικού κόσμου της Τουρκίας, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε το περιστατικό, αλλά δε σταματάει μόνο εκεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Φαρούκ Κότσα, ο οποίος είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν “Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” θα αποβληθεί από μέλος του, καθώς αύριο (12/12) θα περάσει από το πειθαρχικό του κόμματος με το αίτημα της αποβολής, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού.

Η καταδικαστική ανάρτηση του Ερντογάν αναφέρει: “Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμού Μελέρ μετά τον αγώνα Ανκαραγκιουτσού – Ριζεσπόρ που έγινε σήμερα το απόγευμα και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό”.

 

Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας όλα τα πρωταθλήματα στην Τουρκία
Οι εικόνες ντροπής έφεραν εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Τουρκίας, καθώς αποφασίστηκε η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έγινε μια συνάντηση στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και αμέσως μετά ο πρόεδρος, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί έκανε δηλώσεις στα Μέσα, γνωστοποιώντας τις αποφάσεις. Η επιστροφή στη δράση θα αποφασιστεί σε νέα συνάντηση της ομοσπονδίας και υπό ποιο καθεστώς θα γίνουν τα παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου:

“Καταδικάζουμε σθεναρά την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες μετά τον αγώνα της Super League που έγινε μεταξύ της Άνκαραγκιουτσού και της Ρίζεσπορ. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια.

Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του συλλόγου, οι προπονητές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.
Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό.

Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία”.

Πηγή: news247.gr