Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας, οδηγός για τη Δαμάστα του Μ. Λυκούδη

Δείχνοντας εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από το ένα ημίχρονο στο άλλο, η Δαμάστα επικράτησε 1-3 της Μινωικής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Παρότι ο Μάκης Λυκούδης δεν πραγματοποίησε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, η Δαμάστα παρουσιάστηκε εντελώς διαφοροποιημένη σε σχέση με το πρώτο μέρος, όπου δεν είχε μπει με καθαρό μυαλό στον αγωνιστικό χώρο του Πανεπιστημίου και ουσιαστικά είχε δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Μινωική.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δαμάστα κράτησε μπάλα και δημιούργησε τις φάσεις ώστε να φτάσει στα γκολ και τελικά στην ανατροπή κόντρα σε μια Μινωική, που τα είχε κάνει όλα σωστά, εκτός το τελείωμα των φάσεων μέχρι εκείνο το σημείο.

Η ψυχολογία και το αβαντάζ που έδωσε στους παίκτες των “μπλε”, το γκολ της ισοφάρισης από τον Τζουβάρα, αποτέλεσε κινητήριο μοχλό, ώστε η Δαμάστα να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά και τη Μινωική να καταρρεύσει ψυχολογικά, αφού ήταν η καλύτερη ομάδα καθ’ ομολογία στον αγωνιστικό χώρο κι είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα της.

Η εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες, στη συνέχεια του αγώνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με όσα είχαν παρουσιάσει νωρίτερα, με την Δαμάστα να έχει το μομέντουμ και εντέλει να φτάνει στην ολική ανατροπή με τον Κλαπάκη.

Με τη Μινωική να είναι εκείνη που καλούνταν να βρει γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, η Δαμάστα βρήκε ουκ ολίγες ευκαιρίες σε ανοικτό γήπεδο να πετύχει ένα τρίτο τέρμα, πράγμα που τελικά κατάφερε στις καθυστερήσεις, με τον Κλαπάκη να κερδίζει πέναλτι και τον ίδιο εκτελεί για να διαμορφώσει το 1-3, παρότι νωρίτερα είχε μείνει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κόκκινου

Το δεύτερο ημίχρονο, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την ομάδα του Μάκη Λυκούδη αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή για εκείνη του Μπάμπη Ντάγκινη, που φαίνεται να έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά και πέταξε στα… σκουπίδια την υπεροχή της στο πρώτο μέρος, με την εμφάνιση της στο δεύτερο.