Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το παιδί-θαύμα της Ρεάλ ξεπέρασε τον Ρονάλντο!

Ο Έντρικ, έπαιξε εναντίον της Κολομβίας και σε ηλικία 17 ετών και 118 ημερών έγινε ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας

Οι νεότεροι ποδοσφαιριστές που έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική Βραζιλίας

Η Κολομβία επικράτησε της Βραζιλίας με 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη νίκη της Κολομβίας εναντίον των Βραζιλιάνων, το υπέροχο παιχνίδι του Λουίς Ντίας μετά την οικογενειακή περιπέτεια, τον τραυματισμό του Βινίσιους και τον… Έντρικ που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 17 ετών και 118 ημερών.

Ο Έντρικ ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα ενταχθεί στους «Μπλάνκος» την επόμενη σεζόν όταν θα είναι 18 ετών, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο Metropolitano de Barranquilla για να αντικαταστήσει τον Ραφίνια της Μπαρτσελόνα στο 80ο λεπτό. Ο νεαρός φορ της Ρεάλ έκανε το ντεμπούτο του όταν η ομάδα του έχανε ήδη με 2-1 και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα των «καναρινιών» ωστόσο ξεπέρασε τον Ρονάλντο ως ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Βραζιλίας, κι έγινε επίσης ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο για τη Βραζιλία μετά τον Ρονάλντο το 1993.

Ο Ρονάλντο Ναζάριο «ντεμπούταρε» σε ηλικία 17 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών.

Ο Έντρικ ξεπέρασε επίσης τους Νεϊμάρ (18 ετών, 6 μηνών και 5 ημερών) και Βίτορ Ρόκε (18 ετών και 25 ημερών), το αστέρι της Μπαρτσελόνα.

«Ήταν πάντα ένα μεγάλο όνειρο να φορέσω τη φανέλα της Βραζιλίας», σχολίασε. «Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα στη ζωή μου και αυτό είναι ένα ακόμα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους ατζέντηδες μου και την Παλμέιρας, που πάντα πίστευαν σε μένα».

Οι νεότεροι ποδοσφαιριστές που έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική Βραζιλίας
Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο για τη Βραζιλία ήταν ο Πελέ σε ηλικία 16 ετών και 257 ημερών στις 7 Ιουλίου 1957.

Στη δεύτερη και την τρίτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Εντού (16 ετών και 303 ημερών) το 1966 και ο θρυλικός Κουτίνιο (17 ετών και 28 ημερών) το 1960.

Πηγή: gazzetta.gr