Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τσίμπησε» βαθμό η Λαμία στη Νεάπολη

Η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε με τον Ντε Βινσέντι (8΄), οι Νικαιώτες ισοφάρισαν με τον Μάντζη (47΄) κι είχαν δύο δοκάρια (65΄- 67΄), με την ισοπαλία (1-1) σε ένα κομβικό ματς στο κυνήγι της παραμονής να…χαλάει τους γηπεδούχους, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη και «κολλημένοι» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έπειτα από επτά αγωνιστικές στη Super League.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για τον Ιωνικό που μπήκε στο ματς αγνοώντας την γλυκιά γεύση της νίκης και με μόλις ένα βαθμό στο…σακούλι, έπειτα από την πρώτη εξάδα των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία πήγε στη Νεάπολη με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά το πρώτο «τρίποντο» κόντρα στον Λεβαδειακό την προηγούμενη αγωνιστική.

Γκολ με το…καλησπέρα!

Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε το…τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια της μόλις στο 8΄. Μετά από κόρνερ των γηπεδούχων ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα, τροφοδότησε γρήγορα τον Ασκόφσκι κι αυτός στην κόντρα επίθεση έβγαλε ασίστ πάσα τον Ντε Βινσέντι που με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Χουτεσιώτη (0-1).

ADVERTISING

Παρεμπιπτόντως, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σκόραρε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από 9 χρόνια και την περίοδο όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά το 15΄οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να πατάνε καλύτερα αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 22΄ο Σαράνοφ απέκρουσε σωτήρια κοντινή προβολή του Μάντζη και κράτησε το 0-1.

Η εδαφική υπεροχή των Νικαιωτών υπήρξε «φλύαρη» στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι και τη λήξη του α΄ημιχρόνου και παρά τις οκτώ συνολικά τελικές προσπάθειες στο πρώτο 45λεπτο.

Μάλιστα η Λαμία ήταν αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία για (δεύτερο) γκολ με κεφαλιά του Μποάκι που απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης στο 44΄.  

Η «απάντηση» (1-1) του Ιωνικού

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Ιωνικός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κάνιας έπιασε το μακρινό σουτ η μπάλα βρήκε στον Μάντζη και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

H  εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το τέρμα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ιωνικού συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τη Λαμία να δίνει το περισσότερο βάρος στο αμυντικό κομμάτι και να επιδιώκει μέσω αντεπιθέσεων να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Δύο δοκάρια ο Ιωνικός   

Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ μέ δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. 

Στο 65΄ μετά από κεφαλιά του Μύγα ο Σαράνοφ έδιωξε με υπερένταση την μπάλα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα (67΄) ο Σεμπά που πέρασε ως αλλαγή στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα (63΄) στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ιωνικού μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο Ιωνικός έκλεισε στα καρέ της τη Λαμία, ρίσκαρε και πίεσε για το δεύτερο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Σαράνοφ με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Μεντόσα μέσα από την περιοχή στο 91΄. 

Το τελικό 1-1 χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στη Λαμία που λίγο έλειψε να…κλέψει τη νίκη με τον Σλίβκα στο 92΄ και τον Χουτεσιώτη να διώχνει σωτήρια.

Ο Ιωνικός έμεινε χωρίς νίκη για έβδομο παιχνίδι στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση της παραμονής.   

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκάμαρη (Αθηνών) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βαλεριάνο, Τσιλούλη, Ντε Βινσέντι, Ελευθεριάδη, Ασκόφσκι, Αντζέτζο, Κάνιας, Μάντζη.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Αντούνες, Φαντιγκά (71΄Μεντόσα), Άοσμαν (87΄Ιωαννίδης), Μάντζης, Ελευθεριάδης (63΄Σεμπά), Μύγας (87΄Σάκιτς), Λοβέρα, Ρομαό, Κάνιας.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Τσιλούλης (75΄Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (66΄Μπεχαράνο), Ασκόφσκι (66΄Μαρμεντίνι) (93΄Μπενίτεζ), Μποάκι (75΄Μανούσος)

 

 

Πηγή: sdna.gr