Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φιλική ευρεία νίκη του Πόρου επί του Εργοτέλη

Σε καλή κατάσταση οι “μπλε” περιμένοντας με ανυπομονησία την έναρξη της Γ’ Εθνικής, από την άλλη με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό τους στην Α1 ΕΠΣΗ οι “κιτρινόμαυροι”, στην πρόβα τζενεράλε τους πριν ριχθούν την επόμενη εβδομάδα στη “μάχη” του πρωταθλήματος.
 
Οι “μπλε” επικράτησαν με 60 αλλά το κυριότερο ήταν η νοοτροπία και η διάθεση με την οποία αντιμετώπισαν γενικά το παιχνίδι, επιβάλλοντας από την αρχή μέχρι το φινάλε τον ρυθμό τους και ευχαριστώντας τον Γιάννη Χατζησεβαστό. 
Ζεστός” από πέρυσι παραμένει Άγγελος Καστελλιανάκης που πέτυχε τέσσερα γκολ (6′, 13′, 38′, 55′) δείχνοντας ότι και φέτος θ αποτελέσει το μεγάλο επιθετικό όπλο του Πόρου στη Γ’ Εθνική. Στην πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τα “μπλε” ο Παύλος Γροσδάνης (φώτο) ήταν ορεξάτος και βρήκε δίχτυα (43′), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο επίσης κεφάτος Δημήτρης Πακιουφάκης (79′).
 
Μελανό σημείο για τους “μπλε” ο τραυματισμός του εορτάζοντα (έχει γενέθλια σήμερα) Βασίλη Μπάμπη (35′), η κατάσταση του οποίου ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.
 
Στην αντίπερα όχθη ο Εργοτέλης χρειάζεται χρόνο και… γερό στομάχι με τον Γιώργο Βλατα και τον άμεσο συνεργάτη του Μιχάλη Ξημερακηνν’ αναλαμβάνουν πάρα πολύ δύσκολη αποστολή στο… restart του ιστορικού συλλόγου από την Α1 ΕΠΣΗ. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα σε κάποιες στιγμές στο πρώτο μέρος, ενώ στο φινάλε δημιούργησαν κάποιες φάσεις για να σκοράρουν.
 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
-Στη σέντρα οι παίκτες του Εργοτέλη, ξεκίνησε το φιλικό στο ηλιόλουστο Μαρτινέγκο.
5′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Πόρο, ο Ριζάκης έσκαψε πανέμορφα στον Γροσδάνη που μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και συνέκλινε στο κέντρο αυτής αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Χαλκιαδάκης, ενώ στη συνέχεια το πλασέ του Καστελλιανάκη απομάκρυναν οι αμυντικοί.
6′ Ο Πόρος ανοίγει το σκορ. Ασίστ (εξαιρετική κάθετη) του Πακιουφάκη αριστερά μέσα στην περιοχή στον Καστελλιανάκη που αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη πλάσαρε στην κενή εστία (0-1).
9′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πόρο. Ωραία σέντρα Πακιουφάκη από αριστερά, πλασέ στο δεύτερο δοκάρι του Καστελλιανάκη στην κίνηση, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
13′ Δεύτερο γκολ για τον Πόρο. Όμορφη σέντρα Μπάμπη από αριστερά, πλασέ από κοντά στην κίνηση του Καστελλιανάκη στη δεξιά γωνία του Χαλκιαδάκη (0-2).
15′ Φάουλ Νάκα, κεφαλιά του προωθημένου Παπαδομιχελάκη, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
21′ Οι παίκτες του Πόρου άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, δυνατό σουτ του Ουζούνογλου έξω από την περιοχή απομάκρυνε ο Χαλκιαδάκης.
25′ Λάθος των παικτών του Πόρου, σέντρα των γηπεδούχων από αριστερά, αδύναμη κεφαλιά του 13 δεν απείλησε τον Ζαφείρη.
38′ Εξαιρετικό φάουλ Νάκα από αριστερά, πανέμορφη γυριστή κεφαλιά Καστελλιανάκη, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Χαλκιαδάκη (0-3).
43′ Τέταρτο γκολ για τον Πόρο. Ωραία προσπάθεια και σέντρα Καλαϊτζάκη από αριστερά, ο Γροσδάνης κοντρόλαρε και αφού απέφυγε με προσποιήσεις τους αντιπάλους του πλάσαρε στα δίχτυα (0-4).
-Ημίχρονο στο Μαρτινέγκο, Εργοτελης-Πόρος 0-4.
-Στη σέντρα οι ποδοσφαιριστές του Πόρου με τον Παύλο Γροσδάνη, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
50′ Γύρισμα Ζούζουλα από δεξιά, τις προσπάθειες των Γροσδάνη και Καστελλιανάκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.
53′ Ωραίο μακρινό δυνατό σουτ του Πακιουφάκη με το αριστερό, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.
55′ Πέμπτο γκολ για τον Πόρο. Σέντρα Ουζούνογλου από δεξιά, απίστευτο τακουνάκι από Καστελλιανάκη (0-5).
76′ Οι “μπλε” “έκλεψαν” με τον Ρέππα, στη συνέχεια οι προσπάθειες των Ξυλούρη και Πακιουφάκη αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη.
77′ Καλό σουτ Ζούζουλα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε και κάπου και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ.
79′ Έκτο γκολ για τον Πόρο, πολύ όμορφη προσπάθεια Πακιουφάκη, γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή στα δίχτυα (0-6).
81′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ο Ντίσα έφυγε μόνος του, μπήκε στην περιοχή και τετ-α-τετ με τον Τσαλαπατάνη πλάσαρε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
84′ Ωραίο σουτ Σκούρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, έδιωξε όμορφα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Τσαλαπατάνης.
-Λήξη στο Μαρτινέγκο, τελικό αποτέλεσμα Εργοτελης-Πόρος 0-6.
“Σφύριξε” ο Γιώργος Πατεμτζής.
 
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΤΑΣ): Χαλκιαδάκης, Κρασανάκης, Γκούγκα, Τσέρος, Μερκουλίδης, Ντάγια, Σφακιανάκης, Κατσαβούνης, Κουτάντος, Σαμπροβαλάκης, Ντίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Παπαδάκης, Μυλωνάκης, Αλεξανδράκης, Μαυροειδής, Τσιάτσιος, Κατσούρι, Πάλα, Βασιλάκης, Σπανάκης, Κτιστάκης, Σκούρας.
 
ΠΟΡΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΕΒΑΣΤΟΣ): Ζαφείρης (58′ Τσαλαπατάνης), Νάκας, Μπάμπης (35′ λ.τ. Καλαϊτζάκης), Πολ, Παπαδομιχελάκης (58′ Μαγάκης), Καλαμιώτης, Ουζούνογλου (58′ Μεχμετάϊ), Πακιουφάκης, Ριζάκης (46′ Ζούζουλας), Γροσδάνης (58′ Ρέππας), Καστελλιανάκης (58′ Ξυλούρης)