Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάιμε Βέρα: «Περιμένω ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα – Πάντα στην καρδιά μου ο ΟΦΗ»

Διαβάστε την Συνέντευξη του Χάιμε Βέρα στον Κώστα Πλιάτσικα.
 

Ο Χάιμε Βέρα έχει κολλήσει (ελληνικά) ένσημα στο ποδοσφαιρικό βιβλιάριο του από τη (διπλή) θητεία στον ΟΦΗ, τόσο με τις τάπες στα πόδια, όσο και με το κοστούμι του προπονητή.

Στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των Ομιλητών.

Τον Γενάρη του 1988 έριξε άγκυρα στο Ηράκλειο και αποχώρησε μετά από τρία χρόνια γράφοντας συνολικά στο κοντέρ 123 συμμετοχές και 26 γκολ.

Το Λατινοαμερικάνικο στυλ παιχνιδιού, η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, οι εμπνεύσεις στο χορτάρι και τα όμορφα γκολ ξεσήκωναν τα κρητικά πλήθη και την εξέδρα.

 

 

Επέστρεψε στο Ηράκλειο μετά από 18 χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019 για να αναλάβει μαζί με τον Αλεσάντρο Ίσις την τεχνική καθοδήγηση του ΟΦΗ που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και πάλευε για την παραμονή στη Super League.

 

 

Η…παρτίδα της σωτηρίας σώθηκε με ένα buzzer beater γκολ στο τελευταίο παιχνίδι μπαράζ με τον Πλατανιά. Ένα πρόβλημα που υπήρχε τότε με το προπονητικό δίπλωμά του δεν επέτρεψε τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.  

Ο 59χρονος κόουτς βρέθηκε στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες και εκτός από τη δυνατότητα που είχε να δει παλιούς αγαπημένους φίλους, όπως τον άλλοτε συμπαίκτη του στον ΟΦΗ, Νίκο Γκουλή (αριστερά στη φωτ.), μίλησε αποκλειστικά στο SDNA.

 

– Τι σε φέρνει ξανά στην Ελλάδα;

«Μου αρέσει πάρα πολύ και αγαπώ την Ελλάδα. Είναι φανταστικό μέρος ήρθα μαζί με τον γιο μου που έχει ελληνικό όνομα (Γιάννης). Αν μπορέσω να βρω δουλειά θα μείνω εδώ. Αν έχω ευκαιρία. Τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το προπονητικό δίπλωμά μου όπως συνέβη στην προηγούμενη θητεία μου στον ΟΦΗ»

– Μίλησε μου για το πρόγραμμα σου μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα;

«Θα παω στην Ιταλία στην Ίντερ όπου είναι ο φίλος μου ο Αρτούρο Βιδάλ . Θα μείνω για μια εβδομάδα και θα παρακολουθήσω τις προπονήσεις της ομάδας. Μετά θα πάω στην Ισπανία να παρακολουθήσω τις προπονήσεις της Μπέτις. Και μετά θα γυρίσω στη Χιλή»

«Όταν επέστρεψα ως προπονητής στον ΟΦΗ δεν ήξερα ούτε έναν παίκτη»

– Τι θυμάσαι πιο έντονα από το εξάμηνο προπονητικό πέρασμα στον ΟΦΗ;

«Εγώ θα αγαπάω πολύ τον ΟΦΗ. Τότε που αναλάβαμε την τεχνικό καθοδήγησή της μαζί με τον Αλεσάντρο Ίσις η ομάδα δεν ήταν καλά.

Τελικά καταφέραμε να βελτιώσουμε την εικόνα της και να την κρατήσουμε στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για μένα. Εγώ όταν επέστρεψα τότε στο Ηράκλειο δεν γνώριζα ούτε έναν παίκτη της ομάδας. Αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή τότε στους παίκτες είναι πως χρειάζεται καρδιά και δουλειά. Αυτό άλλωστε είναι το ποδόσφαιρο. Καρδιά και δουλειά.

Αξέχαστο θα μείνει το τελευταίο παιχνίδι μπαράζ με τον Πλατανιά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρεθήκαμε από την κόλαση στον παράδεισο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, μαζί με την αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος του ΟΦΗ. Κι εγώ τους αγαπώ πολύ. Τους έχω στην καρδιά μου».

– Μαθαίνεις τα νέα του ΟΦΗ; Ενημερώνεσαι για όσα συμβαίνουν στην ομάδα;

«Πάντα φροντίζω να μαθαίνω για τα αποτελέσματα του και την πορεία του. Γενικότερα φροντίζω να ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και το διάστημα που βρίσκομαι στην Αθήνα παρακολούθησα παιχνίδια της Super League και της Super League 2».

«Τρομερή…χημεία με τον Νιόπλια»

– Ποια είναι η άποψη σου για τον Νίκο Νιόπλια, άλλοτε συμπαίκτη σου στον ΟΦΗ και νυν τεχνικό της ομάδας;

«Ο Νιόπλιας υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Παικταράς. Πραγματικά δεν θυμάμαι ένα παιχνίδι στο οποίο να μην έπαιξε καλά. Σταθερά είχε πολύ καλή απόδοση. Από κει και πέρα είναι πολύ καλό παιδί. Είναι φίλος μου. Είχαμε τρομερή…χημεία. Αγαπάει τρομερά το ποδόσφαιρο κι έτσι έγινε κι ένας αξιόλογος προπονητής».

«Ο Γκέραρντ με είδε στην Αμερική»

– Τι θυμάσαι περισσότερο από τον αείμνηστο Ευγένιο Γκέραρντ και τη συνεργασία σας στον ΟΦΗ;

 

 

«Με έχει δει στην Αμερική σε αγώνα με την Εθνική ομάδα. Μίλησε μαζί μου και μου είπε πως ήθελε να με πάρει στην Ελλάδα. Έτσι έγινε η μεταγραφή μου στον ΟΦΗ και ήρθα στην Ελλάδα».

«Αξέχαστο το 4-5 στο Καραϊσκάκη και η φανέλα του Ντέταρι»

– Ποιο παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ σου έχει μείνει αξέχαστο;

«Θυμάμαι ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη που χάναμε 4-1 και στο τέλος κερδίσαμε 5-4 έχοντας βάλει δύο γκολ με αρχηγό τον φίλο μου Νίκο Γκουλή που τώρα έχω την ευκαιρία να τον ξαναδώ στην Αθήνα.

Θυμάμαι επίσης πως στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό που χάσαμε με 4-2 μετά το τέλος του ματς με πλησίασε ο Λάγιος Ντέταρι και μου ζήτησε να αλλάξουμε φανέλες και την έχω ακόμα τη φανέλα του».

– Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΟΦΗ;

 «Τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Κι αυτούς και τον ΟΦΗ»