Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χέρτα Βερολίνου vs Ζανκτ Πάουλι: Γερμανικό ντέρμπι με ελληνικό «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον

 

Του Παναγιώτη Μαυράκη 

Στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου είναι σύνηθες φαινόμενο να δημιουργούνται όμορφες ιστορίες, ανάμεσα σε συμπαίκτες και αντιπάλους, λόγω κοινών πορειών του παρελθόντος, φιλικών σχέσεων, αλλά και πολλές φορές λόγω όμορφων συμπτώσεων.

 

Μία τέτοια ιστορία αναμένεται να δημιουργηθεί, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ενός εκ των πιο ανταγωνιστικών, εμπορικών και δημοφιλών 2ων κατηγοριών του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την 2.Bundesliga.

Η Χέρτα Βερολίνου, μία ομάδα που για αρκετά χρόνια βρισκόταν στη κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου, υποδέχεται στην έδρα της την ιστορική Ζανκτ Πάουλι. Τόσο η ομάδα του Βερολίνου, όσο και εκείνη του Αμβούργου, διαθέτουν φανατικούς φιλάθλους και παράλληλα στοχεύουν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η έως τώρα πορεία τους, βρίσκει τους γηπεδούχους στην 9η θέση, με 9 βαθμούς, ενώ τους φιλοξενούμενους στη 2η θέση με 13 βαθμούς. Οι βαθμολογικές αποστάσεις στη 2.Bundesliga είναι ιδιαίτερα μικρές, άρα η νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι υψίστης σημασίας και για τα δύο σωματεία, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένουμε, ακόμη ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στα γερμανικά γήπεδα της 2ης κατηγορίας.

Ο εν λόγω αγώνας έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα θα το χαρακτηρίζαμε «κιτρινόμαυρο» και «Ηρακλειώτικο», μιας και τα δύο σωματεία διαθέτουν στα ρόστερ τους παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του Εργοτέλη, οι οποίοι μάλιστα χρονικά συνυπήρξαν στα γήπεδα του Μαρτινέγκο.

Τα επαγγελματικά «μονοπάτια» που χάραξαν έχουν αρκετές διαφορές, το «σημείο εκκίνησης» όμως και των δύο είναι κοινό. Οι παίκτες αυτοί είναι ο Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος βρίσκεται στη Ζανκτ Πάουλι από τον Ιούλιο του 2022, ύστερα από τη μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο έτερος Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο αποφάσισε να συνεχίσει τη καριέρα του στο σύλλογο του Βερολίνου. Οι δύο αθλητές έχουν «μοιραστεί» και τη φανέλα του Ολυμπιακού, περισσότερα όμως χρόνια έφεραν τα κιτρινόμαυρα του αρχαίου Κνώσειου Ολυμπιονίκη Εργοτέλη.

 

Πηγή  Heroesport