Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χανιά: Είπαν αντίο με τεσσάρα στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό Β΄(4-2)

Με ιδανικό τρόπο και μια ακόμα νίκη αποχαιρέτησε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου, τη χρονιά η ομάδα των Χανίων η οποία νίκησε στα Περιβόλια τον Ολυμπιακό Β με 4-2 για την 3οή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν φίλαθλοι και των δυο ομάδων και σε γιορτινό κλίμα που είχε δημιουργήσει η ΠΑΕ με διάφορες δράσεις για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους, τα Χανιά επικράτησαν δίκαια των ερυθρολεύκων ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

Με αυτή τη νίκη, 14η στο πρωτάθλημα, η ομάδα των Χανίων σφράγισε την 4η θέση της κατάταξης του Νοτίου ομίλου, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο για ολόκληρο τον β’ γύρο (8 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 21′ με τον Γιώργο Μάναλη να βάζει μπροστά στο σκορ τα Χανιά με το 14ο φετινό του τέρμα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ο Ολυμπιακός Β’ απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ καθώς δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους στην περιοχή των Χανίων.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 47′ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σουρλή. Ωστόσο  η ομάδα μας ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και στο 63′ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον Γιώργο Μανουσάκη, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Μπουτσάκης που είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Οι ερυθρόλευκοι μετά από άτυχη στιγμή του Στέφανου Μαρτσάκη μείωσαν σε 3-2 στο 88ο λεπτό, αλλά ο Λουίς Ρότσα με τρομερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των Χανίων  γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους οι οποίοι χειροκρότησαν ζεστά την αντιπροσωπευτική ομάδα των Χανίων, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με περισσότερα όνειρα και υψηλές βλέψεις!

Οι σημαντικότερες φάσεις του αγώνα:  

6’ Σουτ του Μάναλη από τα όρια της περιοχής η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
21’ Γκολ για τα Χανιά με τον Γιώργο Μάναλη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μανουσάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κόλα τη δεύτερη και ο Μάναλης με γυριστό πλασέ έκανε το 1-0.
30’ Σουτ του Κωστή καταλήγει πάνω από τα δοκάρια
32’ Ωραία προσπάθεια του Κόλα που σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ
45+1’ Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Μπουρσέλη κόβει στον Κόλα αλλά δεν πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και χάνει την ευκαιρία
45+2’ Προσωπική ενέργεια του Μανουσάκη ο οποίος μπαίνει στην μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο Σταουρνάρας
46’ Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Σουρλή ο οποίος από καλή θέση πλασάρει άουτ
47’ Σέντρα από τα δεξιά του Τσέλιου και ο Σουρλής με κοντινό πλασέ κάνει το 1-1
48’ Ευκαιρία για τα Χανιά με τον Μανουσάκη να προλαβαίνει τον Στουρνάρα αλλά χωρίς να πλασάρει όπως θα ήθελε.
63’ Γκολ για τα Χανιά. Μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώνεται στον Μανουσάκη ο οποίος με μονοκόμματο σουτ κάνει το 2-1.
69′ Γκολ για τα Χανιά και 3-1. Ο Ρότσα βγάζει σέντρα από τα αριστερά και ο Μπουτσάκης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1.
70′ Τριπλή ευκαιρία για τα Χανιά, με Κόλα Μανουσάκη και Μάναλη να μην μπορούν να βρουν δίχτυα.

90+2′ Γκολ για τα Χανιά με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Ρότσα για το τελικό 4-2 μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Διαιτητής: Νίκος Γεωργόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: Ισσά (Αθηνών), Ζήρδας (Δράμας) 4ος:Κρασαγάκης (Ηρακλείου)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ιμεραλιλάι (77’ Μαρτσάκης), Ρότσα, Μπάτζιος, Σέχου, Τσέλιος, Λεμονής, Μπουρσέλης (64’ Μπουτσάκης), Κόλα (84’ Ζέκχοφ), Μανουσάκης, Μάναλης (77’ Ιατρούδης)

Ολυμπιακός Β’ (Αριελ Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης, Κεραμιδάς, Νίκολιτς, Ιμπαγάσα (46’ Τσέλιος), Κωστή, Σαπουντζής, Σουρλής (84’ Σταυρόπουλος), Καράκουτης (71’ Μαρίνος), Πινακάς (46’ Παπακανέλλος)