Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρ. Βασιλάκης: “Καθαρή κοροϊδία η χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων”

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης έβγαλε με δήλωση του ο πρόεδρος της Γαρίπας Χρήστος Βασιλάκης σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για καθαρή κοροϊδία. 

Αναλυτικά στη δήλωση του ο πρόεδρος της Γαρίπας τονίζει: 

“Την χρονιά που μας πέρασε (2022-2023) μετά από πολύ αγωνία, γραφειοκρατία, άγχος, πολύ τρέξιμο, οικονομικό και ψυχολογικό κόστος κατάφεραν έστω και καθυστερημένα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με τις ομάδες που εντάχθηκαν στο μητρώο της γενικής γραμματείας αθλητισμού.

Οι απώλειες ήταν μεγάλες πανελλαδικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς πολλές ομάδες δεν άντεξαν την όλη διαδικασία και έπαψαν την λειτουργία τους, άλλες έχασαν μια ολόκληρη χρονιά (6 στο νομό Ηρακλείου)και επανήλθαν και νομοί ολόκληροι δεν είχαν καθόλου αγωνιστική δράση για μία ολόκληρη χρονιά (Λασιθίου κα).

Σε ερώτηση μας στον τότε υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη γιατί όλη αυτή η βίαιη μετάβαση χωρίς ίχνος ανοχής η απάντηση ήταν ότι μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο οι ομάδες που θα καταφέρουν να ενταχθούν στο μητρώο (νόμος της φυσικής επιλογής) θα επωφεληθούν από τα χρήματα που θα γλιτώσει το κράτος και θα έχουν ελάχιστη επιχορήγηση του ποσού των 1600€ για πρώτη χρονιά και αυξητικά τις επόμενες.

Να σημειωθεί ότι η ετήσια διατήρηση μιας ομάδας στο μητρώο απαιτεί τήρηση λογιστικών βιβλίων άρα λογιστή, δικηγόρο για τις εκλογές και για την τροποποίηση του καταστατικού καθώς και προπονητή με πρόσληψη και ένσημα που σημαίνει επιβάρυνση στο κόστος λειτουργίας της ομάδας. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φέτος 2023-2024)το υπουργείο αθλητισμού εκτέθηκε.

Πρώτον διότι ομάδα που δεν κατάφερε να ενταχθεί στο Μητρώο αγωνίζεται κανονικά ( δεν έχω καμία ένσταση για την ομάδα, ίσα ίσα που η παρουσία της κάνει πιο ενδιαφέρουσα την κατηγορία που αγωνίζεται καθώς επίσης είναι εντελώς απαραίτητη για την περιοχή στην οποία εδρεύει για λόγους αθλητικούς και κοινωνικούς) και δεύτερον ότι τα χρήματα για φέτος είναι μειωμένα κατά 37% δηλαδή από 1600€ σε1000€.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις ομοσπονδίες μέσω των τοπικών ενώσεων με τη μορφή παραβολών, συνδρομών, εντύπων κλπ. Καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για καθαρή κοροϊδία και του μέτρου και των προσδοκιών του και της εφαρμογής του. Αλλά που να περισσέψουν χρήματα για την προώθηση του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού όταν αυτά πρέπει να πάνε στα κανάλια για να μας πρήζει ο Σκάι το Μega το Οpen το Οne για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αντίστοιχα.”