Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το «2×2» ο Ανθεστίων, 0-2 την Δαμάστα!

«2×2» για τον Ανθεστίων του Βασίλη Πλεσίτη, με τους «κιτρινόμαυρους» να δυσκολεύονται αλλά εντέλει να επικρατούν με 0-2 της Δαμάστας στην 2η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.

Η Δαμάστα απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Πεταλάκη στο 15ο λεπτό να καταλήγει στα χέρια του Χρονάκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ.

Τρομερή μπαλιά του Κεφάκη στην πλάτη της άμυνας, με τον Λυδάκη να μην αστοχεί από πλεονεκτική θέση και να κάνει το 0-1 στο 23ο λεπτό. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Δαμάστα προσπάθησε να βρει λύσεις για να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι, με το 0-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι κυλούσε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου κυριαρχούσαν, με την πρώτη σημαντική φάση να γίνεται στο 65′, εκεί όπου ο Ροδουσάκης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σεραφειμίδη, ενώ στην επαναφορά ο Κεφάκης έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Δαμάστα αφυπνίστηκε από αυτήν την φάση και ξεκίνησε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Κλαπάκη στο 70′, καθώς ο Χρονάκης απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ που εξαπέλυσε ο ικανός μεσοεπιθετικός των «μπλε».

Οκτώ λεπτά μετά, σειρά του Στρατήγη να απειλήσει με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, αλλά το γεγονός ότι η Δαμάστα είχε ανέβει μπροστά για να ισοφαρίσει, δημιούργησε κενά στα μετόπισθεν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ανθεστίων.

Ο Σεραφειμίδης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κουτσοποδιώτη, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον ικανό μεσοεπιθετικό των «κιτρινόμαυρων» να κάνει το 0-2, στο 85′ σφραγίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του

Οι συνθέσεις:

Δαμάστα (Μ. Λυκούδης): Ροδουσάκης, Χαραλαμπάκης, Κοκορέλιας, Τζουβάρας (62′ Στρατήγης), Κουτσοποδιώτης, Στρατηγάκης (77′ Κοσμάς), Κλαπάκης (86′ Ρουμπάκης), Μυφτάρι (86′ Μηναδάκης), Αποστολάκης, Βατσινάς (62′ Ταμπάκης), Πεταλάκης

Ανθεστίων (Β. Πλεσίτης): Χρονάκης, Μακρογιαννάκης, Πλαϊτάκης, Γιούγκα, Κουρίνος, Χότζα (50′ Στρατάκης), Χρηστάκης, Κεφάκης (88′ Δαγκωνάκης), Λυδάκης (70′ Φωτόπουλος), Μπερνίκου, Σεραφειμίδης (88′ Σαριδάκης)