Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανδρέας Καρώ ο έκτος Κύπριος που γίνεται “Κρητικός” για χάρη του ΟΦΗ

Ο Ανδρέας Καρώ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ. Το sport-fm.com.cy σας παρουσιάζει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των Κρητικών στην ιστορία.

Πρώτος χρονικά ήταν ο Παμπουλής Παπαδόπουλος. Το ένα από τα 6 αδέλφια οι οποίοι αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στην ΑΕΛ Λεμεσού, ο Παμπουλλής πήγε στον ΟΦΗ το 1976, μετά από μία εξαετία στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Εκεί έμεινε για μία διετία, πριν φύγει το 1978 για τον Καναδά, όπου αγωνίστηκε στους Τορόντο Μπλίζαρντ.

Το 1979 ήταν η σειρά του Άκη Αγιομαμίτη ο οποίος φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα μέχρι το 1986, με 184 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κύπριος αμυντικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους φίλους του ΟΦΗ μέχρι και σήμερα!

Για μία σεζόν, συμπαίκτης του Άκη Αγιομαμίτη ήταν ένας άλλος Κύπριος, ο Δημήτρης Κύζας. Ο Παραλιμνίτης αμυντικός, φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής, πριν κατηφορίσει στην Κρήτη για μία σεζόν το 1981-82.

Άλλος ένας Κύπριος που έχει αφήσει εποχή με την φανέλα του ΟΦΗ, είναι ο Νίκι Παπαβασιλείου. Ο Κύπριος μέσος φόρεσε την φανέλα της Κρητικής ομάδας δύο φορές. Πρώτη περίοδος ήταν από το 1988 μέχρι το 1993. Έφυγε για την Νιούκαστλ και επέστρεψε το 1994 για μία ακόμα σεζόν. Ο Παπαβασιλείου έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας το 2009.

Τέλος, το 2003 στην Κρήτη ταξίδεψε ο Μάριος Νεοφύτου. Ο Κύπριος γκολτζής άφησε την Ανόρθωση για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα και με την ασπρόμαυρη φανέλα σκόραρε 4 φορές σε 20 αγώνες, πριν επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy