Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΟΚ: Τεσσάρα τίτλου και κορυφή κόντρα στον Παναθηναϊκό (4-1)

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής της ένατης αγωνιστικής των playoffs, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες φάσεις στο ματς. Στο 3′ το πλασέ του Τόμας σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 37′ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Τάισον μετά από εκπληκτική μπαλιά του Κωνσταντέλια.

Ο Δικέφαλος απείλησε πρώτος και στο δεύτερο μέρος με το υπέροχο πλασέ του Μπάμπα που σταμάτησε κι αυτό στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 72′ ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι στην περιοχή για τράβηγμα του Γεντβάι και ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σφιγμό και μείωσε με τον Γερεμέγεφ στο 78′.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ στο φινάλε βρήκε δύο γκολ. Αρχικά ο Βιεϊρίνια με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζίβκοβιτς με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 90+4′.

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 77 βαθμούς και είναι στο +2 από την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και στο -2 από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να είναι εκτός Ευρώπης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Τόμας.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Σπόραρ.

Πηγή: sport24.gr