Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Μήπως ήρθε η ώρα για την δημιουργία β΄ομάδας στον ΟΦΗ

Μετά και τα επαγγελματικά συμβόλαια που υπέγραψαν πρόσφατα οι διεθνείς με την Εθνική ομάδα Λαγουδάκης και Χνάρης με τον ΟΦΗ η κρητική ομάδα στο ρόστερ της αριθμεί πλέον συνολικά 13 ποδοσφαιριστές (μαζί και με την επιστροφή του Σηφάκη από τον Διαγόρα) που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. 

Ένας αριθμός που αν τον έλεγες τα προηγούμενα χρόνια στην κρητική ομάδα, ακόμα και τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Μιχάλη Μπούση θα σε περνούσαν για τρελό. Ο ΟΦΗ που είχε ξεχάσει τι σημαίνει η παραγωγή παικτών από τα τμήματα υποδομής του τα τελευταία χρόνια έκανε σημαντικά βήματα πάνω σε αυτό το κομμάτι και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η μηχανή του ΒΑΚ άρχισε και πάλι να παράγει ποδοσφαιριστές μετά από πολλά έτη ανομβρίας και υπολειτουργίας των Ακαδημιών της ομάδας. 

Για να βγάλεις παίκτες πρέπει να επενδύσεις χρήματα και ο ΟΦΗ το έκανε αυτό σε μεγάλο βαθμό επί εποχής Μπούση δίνοντας βάρος στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των “πιτσιρικάδων” με την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών Τζιράκη και Βαρδαλαχάκη που έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους στην ομάδα για ακόμη μια φορά, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης που χρηματοδότησε μέσω προγράμματος το μεγαλύτερο κομμάτι της αναβάθμισης του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου. 

Από το 0 στο 13 όμως είναι ένας αριθμός που και στον ίδιο τον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολα διαχιρείσιμος εν΄όψει της νέας σεζόν όπου πρωταρχικός στόχος είναι να αλλάξουν πολλά και να φτιαχτεί μια ομάδα πολύ διαφορετική από την φετινή με προσθήκες έμπειρων και ποιοτικών παικτών. 

Κάπου εκεί κάποιοι από τους 13 πιτσιρικάδες του ΟΦΗ δεδομένα θα χωρέσουν και θα πάρουν την πίτα που τους αναλογεί από πλευράς συμμετοχών από το ρόστερ της ομάδας , όμως θα υπάρξουν και κάποιοι που δύσκολα θα καταγράψουν στο κοντέρ τους λεπτά συμμετοχής όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες αλλά γιατί δεν χωράνε όλοι στο ρόστερ της νέας χρονιάς. 

Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα. Μήπως ωρίμασαν πλέον αρκετά οι συνθήκες έτσι ώστε ο ΟΦΗ να ξεκινήσει άμεσα από τη νέα σεζόν τη δημιουργία ομάδας Β΄που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2. Προφανώς δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα η δημιουργία μιας ομάδας από το μηδέν αλλά από την άλλη σίγουρα είναι καλύτερα παρά να δοθούν αυτά τα παιδιά δεξιά και αριστερά δανεικοί σε άλλες ομάδες της κατηγορίας να βρίσκονται στον δικό τους ΟΦΗ και να παλεύουν κάθε ΣαββατοΚύριακο με παίκτες που έχουν εμπειρία και σε ένα πρωτάθλημα που είναι δύσκολο αλλά σε μαθαίνει να γίνεις και πιο εύκολα άντρας. 

Ο ΟΦΗ πλέον διαθέτει 13 συμβόλαια ποδοσφαιριστών από 22 που είναι ο Μιχάλης Σηφάκης μέχρι και 17 που είναι οι Λαγουδάκης και ο μικρός Χνάρης δηλαδή μια ικανή βάση ποδοσφαιριστών που αν πλαισιωθούν με κάποιους παίκτες ταλέντα από άλλες ομάδες της Κρήτης από τη Γ΄Εθνική για παράδειγμα που υπάρχει καλό υλικό συν 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές από την κατηγορία η κάποιους νεαρούς εξελίξιμους ξένους παίκτες μπορεί να δημιουργηθεί μια β΄ομάδα με παρών και μέλλον για τον ΟΦΗ όπου η εξέλιξη κυρίως των μικρών ποδοσφαιριστών θα είναι σαφώς πιο γρήγορη από το να περιμένουν στη σειρά τους για να καταγράψουν κάποια λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα. 

Το κόστος προφανώς και είναι ένα ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση αλλά αν υπάρχει θέληση και σωστός προγραμματισμός δεν μιλάμε για μια ομάδα που χρειάζεται εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργήσει. Προσωπικά το ετήσιο κόστος μια ομάδας β΄το υπολογίζω περίπου στις 800.000 ευρώ ποσό που δεν είναι απαγορευτικό αν γίνει με σωστό τρόπο η διαδικασία δημιουργίας της. 

Κάποτε ο Μιχάλης Τζιράκης που ξέρω ότι πάντα είναι κοντά στον ΟΦΗ δημιούργησε τον ΟΦΗ 94΄και από αυτή την ομάδα πέρασαν παικταράδες με τελευταίο που θυμάμαι πρόχειρα τον Μιχάλη Φραγκουλάκη που έκανε σπουδαία καριέρα στη συνέχεια. Τότε βέβαια δεν υπήρχε το μοντέλο των ομάδων Κ στις επαγγελματικές ομάδες αλλά το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ομάδα Β΄που θα αποτελέσει ένα πιο εξελιγμένο ΟΦΗ 94΄θεωρώ ότι δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου από τους ανθρώπους της ομάδας. 

Ίσως είναι και ένας πιο επαγγελματικός προθάλαμος για τους πιτσιρικάδες προκειμένου να μπαρουτοκαπνιστούν σε ένα ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα και να μειώσουν τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φορτώσουν με συμμετοχές τη φανέλα τους στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ που είναι και το όνειρο κάθε πιτσιρικά που περνάει την πόρτα του ΒΑΚ.