Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Οι ομάδες δεν γκρεμίζονται , αλλά δεν χτίζονται και με μπαλώματα

Ο ΟΦΗ μετά από ένα σημαντικό διάστημα όπου δεν υπήρχαν εξελίξεις στο μέτωπο των ανανεώσεων ανακοίνωσε έξι μαζεμένα “διαζύγια” εκ των οποίων τα τρία εξ΄αυτών (Βούρος, Τοράρινσον, Μεγιάδο) αφορούσαν τρία βασικότατα στελέχη της περσινής ομάδας. 

Και μπορεί συνολικά η περσινή σεζόν να ήταν αποτυχημένη για τον ΟΦΗ βαθμολογικά όμως αγωνιστικά Βούρος , Μεγιάδο και Τοράρινσον αποτελούν τρεις σημαντικές απώλειες που ίσως και ο ίδιος ο Δέλλας δεν θα της περίμενε από την στιγμή που τους είχε και ο ίδιος στα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Εξού και το γεγονός ότι έγιναν συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις στους τρεις αυτούς συν τους Τοράλ και Νέιρα για να παραμείνουν στην ομάδα. Για τον Τοράλ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία και δεν θα υπάρξει ναυάγιο όπως στις περιπτώσεις των Βούρου, Τοράρινσον και Μεγιάδο που τις χρεώνεται σαν αποκλειστικές αποτυχίες ο Μηνάς Λυσάνδρου που έκανε τις οικονομικές διαπραγματεύσεις μαζί τους αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να υπογράψουν εδώ και ένα μήνα. 

Πάμε τώρα στο δια ταύτα. Ο Τρ. Δέλλας σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του όταν είχε ερωτηθεί για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το αν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην ομάδα είχε πει ότι “οι ομάδες δεν γκρεμίζονται για να χτιστούν από την αρχή”. 

Όλα αυτά στις 12 Μαϊου γιατί περίπου ένα μήνα μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην στον ΟΦΗ και απ΄ότι φαίνεται προς το παρόν οι δηλώσεις περί διατήρησης ενός βασικού κορμού στον οποίο θα προστεθούν ποιοτικοί παίκτες πάνε περίπατο. 

Γιατί δεν έχει ποδοσφαιρική λογική την ώρα που δεν καταφέρνεις να ανανεώσεις τη συνεργασία σου με τρία βασικότατα στελέχη σου και παλεύεις να κρατήσεις και τον Τοράλ να ανανεώσεις την συνεργασία του με τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο αλλά 35 ετών και με πολλούς τραυματισμούς Νέιρα και να σκέφτεσαι να  διατηρήσεις στο ρόστερ σου παίκτες όπως ο Σωτηρίου που έχει προσφέρει αλλά βαδίζει πλέον στα 37 , και ο Λουκάο που πέρασε και δεν ακούμπησε στο εξάμηνο πέρασμα του από τον ΟΦΗ αλλά στην κρητική ομάδα κρίνουν ότι θα είναι μια χρήσιμη λύση την επόμενη σεζόν. 

Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές που θέλει τότε υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό αλλά κυρίως με τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους παίκτες. Θυμίζω ότι πέρυσι ο ΟΦΗ έχασε δύο Ελληνόπουλα που είχαν προσφέρει αρκετά τον Διαμαντή και τον Μπαλογιάννη αφήνοντας τους να φύγουν ελαφρά την καρδία και φέρνοντας στη θέση τους τον πολυδιαφημισμένο Λαμπρόπουλο που δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες και τον Αμπάντα που ποτέ δεν κατάφερε να πάρει την θέση του βασικού από τον Τοράρινσον. 

Ο τραγικός περσινός καλοκαιρινός σχεδιασμός που έχει συγκεκριμένες υπογραφές με ονοματεπώνυμα  σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί και φέτος. Γιατί αν ο κορμός που θέλει να στηριχθεί ο Δέλλας για την επόμενη σεζόν περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Λουκάο, ο Σωτηρίου , ο Γκλάζερ, και ο Αμπάντα τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. 

Γιατί δεν μπορείς να στηρίξεις μια ομάδα σε παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής πέρυσι και να περιμένεις από αυτούς να σου βγάλουν το φίδι από την τρύπα. 

Βάσει των τελευταίων εξελίξεων ο ΟΦΗ δεδομένα θα πρέπει να πάει για την απόκτηση διψήφιου αριθμού ποδοσφαιριστών και μάλιστα αρκετών πρώτης γραμμής. 

Θα χρειαστεί δύο βασικά στόπερ, δύο βασικά μπακ δεξιά και αριστερά, ένα η ακόμη και δύο αμυντικά χαφ αν φύγει και ο Γκλάζερ, ένα οκτάρι, δύο τουλάχιστον εξτρέμ , ένα δεκάρι που θα παίζει 90λεπτα και όχι 15 λεπτα και 20 λεπτα και ένα σέντερ φορ ακόμη καλύτερο από τον Ισέκα για να υπάρχει και ο ανάλογος ανταγωνισμός. 

Όλα αυτά αν δεν υπάρξουν πωλήσεις κάποιων άλλων βασικών παικτών όπως ο Μπάκιτς η ακόμη και ο Μπάουμαν που δεν αποκλείω να βγουν στη μεταγραφική βιτρίνα για να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία της ομάδας. 

Με λίγα λόγια όταν βρισκόμαστε στις 6 Ιουνίου και σε 25 ημέρες ξεκινάς προετοιμασία και δεν έχεις στάξει ακόμη το μελάνι σου στην πρώτη μεταγραφή οι οιωνοί δεν δείχνουν να είναι καλοί. Και αυτό μου προκύπτει κυρίως όχι από την έλλειψη μεταγραφών αλλά από τις σκέψεις να παραμείνουν στην ομάδα παίκτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά στον ΟΦΗ. 

Αυτά κοινώς είναι επικίνδυνα μπαλώματα που δεν ταιριάζουν σε μια ομάδα που πάντα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα βάσει της ιστορίας της και του ονόματος της. Και θυμίζω ότι ο ΟΦΗ συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ιστορίας μια κομβική χρονιά όπου ο κόσμος περιμένει να δει κάποια πράγματα να εξελίσσονται στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. 

Υ.Γ 1 Ο Τρ. Δέλλας καλείται στην 100ετια του ΟΦΗ να βάλει την υπογραφή του σε μια επιτυχημένη χρονιά. Έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι και την άμεση επαφή με τον Μιχάλη Μπούση. Δικαιολογίες δεν χωράνε , ούτε εκπτώσεις στο σχεδιασμό με πιθανές ανανεώσεις όπως του Λουκάο. 

Υ.Γ 2 Ο Δέλλας είχε πει για τους νεαρούς παίκτες του ΟΦΗ ότι πρέπει πρώτα να τους βοηθήσει πρώτα η ομάδα και όχι αυτοί την ομάδα . Εύχομαι στη διάρκεια της σεζόν τα “αμούστακα” παιδιά που ορθώς έγιναν επαγγελματίες να μην επωμιστούν το βάρος κάποιων αποτυχημένων επιλογών των ανθρώπων που έχουν επωμιστεί το βάρος για να φτιάξουν έναν ΟΦΗ τη νέα σεζόν αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. 

Υ.Γ 3  Όταν δεν δίνεις στο Βούρο 200.000 ευρώ και τα δίνεις στον Λαμπρόπουλο των 34 ετών που δεν έκανε την διαφορά φέτος αν θες να λες ότι βάζεις το “μαχαίρι” στο κόκκαλο θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσεις διαδικασίες σαν διοίκηση είτε για γενναία μείωση είτε για λύση του συμβολαίου του.