Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απίστευτο: Αθλητής… έκοψε το δάχτυλό του για να μην χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μία απίστευτη, κι όμως αληθινή, ιστορία ήρθε από την Αυστραλία και αφορά αθλητή του χόκεϊ επί χόρτου που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μάθιου Ντόουσον έσπασε το δάκτυλο του δεξιού του χεριού και οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Παρίσι. Τότε πήρε μια απόφαση που θα του αλλάξει τη ζωή. Αποφάσισε να ακρωτηριάσει το ΄δάχτυλό του, προκειμένου να μην χάσει την κορυφαία στιγμή στη καριέρα του!

Κι όμως ο Ντόσον προχώρησε σε αυτή την ακραία απόφαση, θεωρώντας πως ο ακρωτηριασμός του -μισού- δακτύλου του, δεν θα τον επηρεάσει τόσο αν και το άθλημά του παίζεται με τα χέρια.

Ο Αυστραλός έχει παίξει άλλες δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε στο Τόκιο το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική του ομάδα, όμως παρά το ότι έχει ζήσει την εμπειρία, θυσίασε το δάχτυλό του για να πάει ξανά.

«Αφού μίλησα με τους γιατρούς και μου εξήγησα όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι πήρα μια τεκμηριωμένη απόφαση, όχι μόνο για να έχω την ευκαιρία να παίξω στο Παρίσι, αλλά και για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου. Η καλύτερη επιλογή ήταν να αφαιρέσω το πάνω μέρος του δακτύλου μου. Δεν είχα πολύ χρόνο για να πάρω την απόφαση κι αφού την πήρα τηλεφώνησα στη γυναίκα» δήλωσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή από το να χάσουν ένα δάχτυλο, οπότε είμαι πολύ τυχερός που εγώ έχασα μόνο ένα μικρό κομμάτι του δικού μου» πρόσθεσε.

topontiki.gr