Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποχαιρετάει με νίκη επί της Μπρέντα την Ολλανδία ο αισθητά βελτιωμένος ΟΦΗ (2-1)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία κερδίζοντας με 2-1 στο τελευταίο και πιο δύσκολο φιλικό τεστ την Ολλανδική Μπρέντα που αγωνίζεται στην Eredivisie. 

O ΟΦΗ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του συνολικά απ΄όλα τα φιλικά που έδωσε στην Ολλανδία και έδειξε μια πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα τρία φιλικά τεστ που είχε δώσει. 

Η Μπρέντα προηγήθηκε στο 7΄με τον Κόσταρζ αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 1-1 στο 35΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπάκιτς και έκανε την πλήρη ανατροπή στο 57΄με γκολ του Γκαγιέγος με σουτ από το ύψος του πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. 

Πως παρατάχθηκε 

Ο Τρ. Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνωστό 4-2-3-1 με τον Χριστογέωργο κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας δεξιά τον Γκονζάλεθ, αριστερά τον Χατζηθεωδορίδη και στα στόπερ τους Λαμπρόπουλο και Χριστογεώργο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Γκαγιέγος με τον Μπάκιτς σε ρόλο οργανωτή να πλαισιώνεται δεξιά από τον Αποστολάκη και αριστερά από τον Ριέρα με τον Ισέκα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς 

Η Μπρέντα μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον ΟΦΗ στο ματς και στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Στο 7΄βγήκε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Κόσταρζ με κοντινή προβολή έκανε το 0-1 για την Ολλανδική ομάδα.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Μπρέντα στο 14΄με το σουτ του Ισέκα μέσα από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Ολλανδικής ομάδας, που στο 30΄έφτασε μια ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Λαμπρόπουλος έκανε τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή με την Μπρέντα να βγαίνει στην αντεπίθεση και τον Χριστογεώργο να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Κόσταρζ πριν αυτός πλασάρει για το 0-2 από θέση τετ α τετ.

Η κρητική ομάδα ανέβασε ρυθμούς μετά το 30΄και πήρε τον έλεγχο του ματς. Στο 34΄ο Ισέκα απείλησε για το 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε ψηλά άουτ και ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή . O Mπάκιτς ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΟΦΗ είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ στο 39΄όταν μετά από ωραία σέντρα του Γκοζνάλεθ από τα δεξιά ο Καραχάλιος μόνος του μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση έκανε την χλιαρή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η Μπρέντα από την μεριά της είχε την δική της πολύ καλή στιγμή για να κάνει το 1-2 στο 44΄με τον Γιάροσεκ να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή και τον Λαμπρόπουλο να βάζει σωτήρια το πόδι του αποκρούοντας τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ και την Μπρέντα να ξεκινάνε με τις ίδιες ενδεκάδες και τον Τρ. Δέλλα να κάνει τις πρώτες τέσσερις αλλαγές του στο 53,. Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 57΄ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ κάνοντας το 2-1 με τον Γκαγιέγος, Ο Γκονζάλεθ βγήκε ωραία από τα δεξιά έκανε τη συρτή σέντρα η μπάλα πήγε στον Ισέκα αυτός δύο φορές δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ αλλά έστρωσε τη μπάλα στον Γκαγιέγος που με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1 για τον ΟΦΗ.

Παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο τεχνικός του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και τους αρκετούς νεαρούς παίκτες που μπήκαν η εικόνα της κρητικής ομάδας δεν άλλαξε με αποτέλεσμα η κρητική ομάδα να κρατήσει με ευκολία το υπέρ της 2-1 σημειώνοντας την δεύτερη νίκη στα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε επί Ολλανδικού εδάφους. 

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκαγιέγος, Καραχάλιος, Μπάκιτς, Αποστολάκης, Ριέρα,

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Μπάουμαν, Κουτεντάκης, Χνάρης, Αμπάντα, Νέιρα, Μπρεσάν, Μαρινάκης, Χιμένεθ, Φαϊτάκης, Ζαχαριουδάκης, Θεοδοσουλάκης, Αδαμάκης , Σημαντηράκης.