Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μοιρασιά στην πρεμιέρα για Νέα Ιωνία και Εθνικό

Ισόπαλο (1-1) ήρθε το πρώτο χρονικά ματς της πρεμιέρας.

Έγινε της… αλληλοεξουδετέρωσης στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, όπου άνοιξε η αυλαία του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο.

Νέα Ιωνία και Εθνικός Πειραιά κοντραρίστηκαν σε ένα από τα σπουδαιότερα ματς της ημέρας και μπροστά σε κατάμεστη εξέδρα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1 και να ξεκινούν με βαθμό τη φετινή προσπάθειά τους. Οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ιωνιώτες να ισοφαρίζουν στο δεύτερο μέρος και να κρατούν το αποτέλεσμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο όπου δέχθηκαν πίεση.

Στο 2ο λεπτό ο Αντωνόπουλος πραγματοποίησε προσωπική ενέργεια, σούταρε, όμως ο Δήμος μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό (3′) ο Ερρέρα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 7′ ο Αντωνόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουκοβίνης έπιασε την κεφαλιά και ο Δήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρενερ, ενώ στο 8′ ο Τζαμάι σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 11′ ο Ποτουρίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα, μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Αντωνίου δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 20′ ο Ζωγραφάκης βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ μετά από λάθος υπολογισμό του Ξυγκόρου, όμως αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Στο 28′ η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από την προβολή του Παπαχρονόπουλου στη σέντρα του Ερρέρα, για να φτάσουμε στο 36′ όπου ο Εθνικός πήρε το προβάδισμα. Ο Ερρέρα έκανε τη σέντρα, ο Παπαχρονόπουλος μοίρασε στον Μανδαμαδιώτη και εκείνος με προβολή σκόραρε για το 0-1!

Στο 54′ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μανδαμαδιώτη στον αγωνιστικό χώρο και στο 60′ ήρθε η ισοφάριση από τους κυανοκίτρινους, όταν ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ και ο Αλέμης με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Στο 66′ ο Ποτουρίδης έστρωσε με το κεφάλι στον Πολύζο μετά τη σέντρα του Ζωγραφάκη, όμως εκείνος σούταρε άουτ. Στο 74′ ο Αντωνίου έκανε το σουτ και ο Ντροστ απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ δύο λεπτά μετά (76′) ο Εθνικός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν ο Ποτουρίδης βγήκε απέναντι στην εστία και πλάσαρε ελάχιστα εκατοστά άουτ! Στο 79′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να ζητήσουν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Αντωνόπουλο, σε μία φάση που είχε σταματήσει για οφσάιντ. Στο 88′ ο Γεωργούσης εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Χατζηκυριάκος έκανε το γυριστό και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 92′ ο Ντροστ έδιωξσε σε κόρνερ από το σουτ του Αντωνίου μετά την κάθετη πάσα του Σκεντεράι. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Γεωργούσης εκτέλεσε φάουλ στο 94′, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, όμως κατέληξε άουτ.

Διαιτητές: Γιαπιτζόγλου (Δυτ. Αττικής), Βιτσεντζάτος-Κακκάνης (Ανατ. Αττικης)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Ντροστ, Ξυγκόρος (38′ λ.τρ. Μουστάκης), Χατζηγεωργίου, Καλλιτσουνάκης, Αλέμης, Κουκοβίνης, Αντωνόπουλος (82′ Παπαϊωάννου), Τζαμάι, Τζάκσον (46′ Φωτόπουλος), Πλατέλλας (90′ λ.τρ. Φλώκος), Λαμπίρης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Χαντές): Δήμος, Μανδαμαδιώτης (70′ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάι (77′ Σκεντεράι), Παπαχρονόπουλος (70′ Νταούλιας), Πολύζος (77′ Μπούσης), Ποτουρίδης, Ερρέρα (64′ Γεωργούσης), Αντωνίου.

 

Πηγή: soccerlive.gr