Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Π. Γιακουμάκης: «Πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα – Θα είμαστε απειλή για πολλές ομάδες»

O Πέτρος Γιακουμάκης μίλησε στο monobala.gr για τη σεζόν που είναι στην εκκίνηση για τον Μακεδονικό.

Ο 32χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα του Στέλιου Μαλεζά, προερχόμενος από τον Ιωνικό και με βάση το βιογραφικό του, με Λεβαδειακό, Λαμία και Ατρόμητο στη Stoiximan Super League και ως πρωταθλητής στη Βέροια «απειλεί» τους αντίπαλους τερματοφύλακες, στο πλευρό ενός ακόμα έμπειρου φορ, όπως ο Μιχάλης Κουιρουκίδης.

Σύμφωνα με τον Γιακουμάκη πάντως, ο Μακεδονικός γενικότερα θα είναι «απειλή» για πολλές ομάδες, θεωρεί κλειδί την «υγεία» σε μια ομάδα και το δυνατό σύνολο, ενώ στάθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του συλλόγου. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κρητικός φορ…

-Πέτρο, νέα σελίδα στην καριέρα σου, ποιες οι πρώτες εντυπώσεις στον Μακεδονικό;

«Ήρθα σε μια ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, επιπέδου ομάδων Super League. Ο,τι χρειάζεται ένας επαγγελματίας, για να δουλέψει, να εξελιχθεί και να προσπαθήσει να διακριθεί. Γενικά για Super League 2 είναι καλό το επίπεδο».

-Οι στόχοι ποιοι είναι;

«Πέρυσι ο Μακεδονικός είχε πολύ δυνατή ομάδα και τερμάτισε τρίτος. Φέτος στόχος είναι μια ακόμα καλύτερη σεζόν ομαδικά. Ας το ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Φυσικά, κάθε ματς είναι δύσκολο, δεν υπάρχει κανένα εύκολο. Σε όλα θα παίζουμε για τη νίκη, είτε εντός είτε εκτός και θα τα βλέπουμε ένα ένα ξεχωριστά».

-Πρεμιέρα τη Δευτέρα (23/9, 14.00) για εσάς, με τον Διαγόρα στη Ρόδο…

«Δύσκολο ματς. Από πέρυσι ο Διαγόρας είναι σκληρή ομάδα. Έμπειρος αντίπαλος και δυνατός στην έδρα του. Θα προσπαθήσουμε να αρχίσουμε θετικά, δηλαδή να κερδίσουμε. Αν κάνουμε καλό ξεκίνημα θα βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια, αλλά έχουμε επίγνωση των δυσκολιών».

-Το πρωτάθλημα πως το βλέπεις; Υπάρχουν φαβορί στον όμιλο;

«Πιστεύω θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε ισορροπημένο όμιλο και με αμφίρροπα ματς. Όλοι θεωρούν φαβορί ΑΕΛ και Ηρακλή, βάσει μεταγραφών που έκαναν και των ονομάτων που έχουν, ως ομάδες και πιο ειδικά στα ρόστερ. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε καλό πρόσωπο στο Κύπελλο, αλλά με ομάδες κατώτερων κατηγοριών».

-Ποιο θα είναι το «κλειδί» για να διαγράψει πετυχημένη πορεία ο Μακεδονικός;

«Η Β΄ Εθνική μας έχει διδάξει ότι δε μετρούν τόσο τα ηχηρά ονόματα, τα μεγάλα μπάτζετ και οι βαριές φανέλες. Πρέπει να είναι υγιής η ομάδα και δυνατό το σύνολο. Μόνο έτσι μπορείς να διεκδικείς υψηλούς στόχους».

-Θεωρείς ότι φέτος έμαθαν καλύτερα τον Μακεδονικό οι αντίπαλοι και θα είναι υποψιασμένοι, αν θεωρήσουμε ότι πέρυσι τους αιφνιδίασε και ίσως τον υποτίμησαν κάποιοι; Κοινώς, θα σας αντιμετωπίζουν αλλιώς;

«Σίγουρα δε τον υπολόγιζαν τόσο πέρυσι, τώρα θα τον υπολογίζουν παραπάνω. Είμαστε πλέον τρίτη σερί χρονιά στην κατηγορία. Με την ΑΕΛ στο Κύπελλο ήμασταν καλύτεροι και μπορώ να πω ότι θα είναι απειλή για πολλές ομάδες ο Μακεδονικός. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία με τη Λάρισα, άσχετα που δε σκοράραμε. Με τις πιο δυνατές ομάδες, από το γκρουπ της κορυφής, νομίζω ότι θα είμαστε αρκετά καλοί. Με τις πιο κλειστές άμυνες θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε, όπως έκανε η Λάρισα, όταν έμεινε με δέκα παίκτες και γύρισε πιο πίσω. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ματώνεις για κάθε βαθμό, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο».

-Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Πέτρου Γιακουμάκη για φέτος;

«Να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Ευχαριστώ τον Μακεδονικό για την εμπιστοσύνη και ευελπιστώ να τους δικαιώσω. Να βοηθήσω στην επίτευξη των ομαδικών στόχων και να έχουμε μια καλύτερη χρονιά».

-Για την κορυφή της επίθεσης εκτός από σένα ήρθε ακόμα ένας έμπειρος στράικερ, ο Μιχάλης Κουιρουκίδης. Πως βλέπεις στη συνύπαρξή σας; «Χωράτε» εύκολα στην ενδεκάδα;

«Με το σύστημα που παίζουμε, συνήθως το 4-3-3-, νομίζω ότι χωράμε. Του αρέσει να αφήνει τη θέση του, το ίδιο και εγώ. Είμαστε κινητικοί και παίζουμε και πιο περιφερειακά και στα άκρα. Και στον Ιωνικό πέρυσι σε κάποια ματς έπαιξα πιο πίσω, και 10, ακόμα και 8 σε 3-5-2. Ο Μιχάλης είναι παίκτης που δυο σερί χρονιές πήρε ανόδους, με Κηφισιά και Λεβαδειακό. Χαίρομαι που θα συνεργαστούμε, γνωριζόμασταν αλλά δεν παίξαμε ποτέ μαζί. Και στον προπονητή μας αρέσει το επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο. Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει φιλοδοξίες, φάνηκε και από πέρυσι, βραβεύτηκε κιόλας άλλωστε. Εκείνος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και ξέρει καλύτερα πως θα αξιοποιήσει άπαντες, όχι μόνο εμάς τους δυο».

 

Πηγή: monobala.gr