Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ- Παναιτωλικός 2-1: Ο ιθύνων Νους του ΟΦΗ καθάρισε με μεγάλη ανατροπή την πρόκριση

Με τον Τιάγκο Νους να δείχνει την πολύ μεγάλη ποιότητα που διαθέτει και να βάζει και τα δύο γκολ της κρητικής ομάδας ο ΟΦΗ με σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στο Γεντί Κουλέ την Τετάρτη το βράδυ και πήρε την πρόκριση για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 0-1 στο 18΄με πλασέ του Μάϊντεβατς σε τετ α τετ με τον Χριστογεώργο και ήταν πολύ καλύτερος από τον ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου και των οκτώ μαζεμένων αλλαγών στην ενδεκάδα που δεν βγήκαν με τίποτα στον Τρ. Δέλλα. 

Στο δεύτερο μέρος όμως μίλησε η ποιότητα του Τιάγκο Νους που με δύο κεφαλιές στο 58΄και στο 71΄υπέγραψε τη νίκη πρόκριση του ΟΦΗ που δικαιούται να διαμαρτύρεται και για ένα τρίτο γκολ που του ακύρωσε ο επόπτης Φωτόπουλος με τον Χριστόπουλο να μην είναι οφσαϊντ στο 69′. 

Το ματς 

Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο του ματς δεν είχε καθόλου ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα χλιαρό σουτ ο Παναιτωλικός στο 7΄με τον Κοντούρη , και ο ΟΦΗ στο 16΄με τον Ριέρα.

Δύο λεπτά αργότερα στην πρώτη καλή φάση του Παναιτωλικού στο ματς η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ρόα έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια στον άξονα έβγαλε την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Μάϊντεβατς που αφού πέρασε και τον Χριστογεώργο με διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 18΄.

Από το 0-1 και μετά ο Παναιτωλικός έδωσε λίγο χώρο στον ΟΦΗ πού πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά αυτή ήταν ανούσια με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να απειλεί με αξιώσεις την εστία της ομάδας του Αγρινίου πέρα από μια κεφάλιά του Μπρεσάν στο 33΄μετά από εκτέλεση κόρνερ και μια συρτή σέντρα του Αμπάντα στο 39΄στην οποία δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Σαλσέδο για να πλασάρει από πλεονεκτική θέση.

Ο Δέλλας με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Νους, Σενκέλια και Μπαϊνοβιτς που άλλαξαν όλο το παιχνίδι του ΟΦΗ και του έδωσαν άλλη πνοή.

Ο ΟΦΗ αφού προειδοποίησε δύο φορές στο 47΄στις ευκαιρίες του Νους και του Σαλσέδο αλλά και το σουτ του Μπάκιτς στο 56΄που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄όταν ο Σαλσέδο σέντραρε από τα δεξιά ο Μπρεσάν πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Νους που από πολύ κοντά με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΟΦΗ δύο λεπτά αργότερα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλσέδο να μην προλαβαίνει να πλασάρει προ του Σιέλη που έκοψε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 62΄ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-2 όμως ο Χριστογεώργος είπε όχι στο πλασέ από πλεονεκτική θέση του Μιγκέλ Λουίς . Στο 69΄ο ΟΦΗ έκανε το 2-1 αλλά ο επόπτης κακός ακύρωσε το γκολ της κρητικής ομάδας ως οφσάϊντ αφού ο Χριστόπουλος που σκόραρε με το κεφάλι μετά την εκτέλεση φάουλ του Νους δεν ήταν εκτεθειμένος.

Ο Νούς πάντως ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον ΟΦΗ δύο λεπτά αργότερα όταν στο 71΄έκανε το 2-1 για την ομάδα του Τρ. Δέλλα μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπάκιτς και καρφωτή κεφαλιά του Αργεντινού ακραίου επιθετικού.

Ο Παναιτωλικός πάντως σε δύο περιπτώσεις στο τελευταίο λεπτό του ματς θα μπορούσε να είχε παγώσει το Γεντί Κουλέ στο σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή και στην κεφαλιά του Στάγιτς που πέρασε μόλις άουτ. 

Οι φάσεις του αγώνα 

Μακρινό σουτ του Κουντούρη μπλοκάρει εύκολα με διπλή προσπάθεια ο Χριστογεώργος.

16΄Φαλτσαριστό σουτ του Ριέρα εκτός περιοχής ο Στεργιάκης πέφτει εύκολα και μπλοκάρει τη μπάλα.

18΄Γκολ για τον Παναιτωλικό. Εκπληκτική ενέργεια του Ροα στον άξονα βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Μάϊντεβατς αυτός θα περάσει και τον Χριστογεώργο και με διαγώνιο πλασέ θα κάνει το 0-1.

28΄Κίτρινη κάρτα στον Σαλσέδο.

33΄Κόρνερ Αποστολάκη κεφαλιά του Μπρεσάν η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39΄Συρτή σέντρα σουτ του Αμπάντα ο Σαλσέδο κινείται στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπορεί να πλασάρει με  τη μπάλα να φεύγει άουτ.

40′ Διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Σαλσέδο η μπάλα άουτ χωρίς πρόβλημα για την εστία του Στεργιάκη.

44΄Κίτρινη κάρτα στον Κουντούρη.

56΄Δυνατό σουτ του Μπάκιτς έξω από την περιοχή η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

58΄Γκολ για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Σαλσέδο  έξω από την περιοχή κεφαλιά πάσα του Μπρεσάν στον Νους και αυτός με νέα κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

60΄Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Νους από τα αριστερά ο ο Σιέλης θα προλάβει να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ σωτήρια προ του Σαλσέδο που ΄ήρθε από πίσω για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

62΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Σέντρα του Ροα από τα δεξιά σουτ στην κίνηση από τον Μιγκέλ Λουίς μπλοκάρει ο Χριστογεώργος.

69΄Γκολ για τον ΟΦΗ που ακυρώνεται κακώς ως οφσαϊντ. Εκτέλεση φάουλ από τον Νους καρφωτή κεφαλιά του Χριστόπουλου που έρχεται από πίσω και σκοράρει με τον επόπτη κακώς να ακυρώνει το γκολ.

71΄Γκολ για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Μπάκιτς από τα δεξιά καρφωτή κεφαλιά του Νους και 2-1 για τον ΟΦΗ.

77′ Εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά από τον Νικολάου διώχνει δύσκολα με τις γροθιές ο Χριστογεώργος. 

95΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Δυνατό σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή η μπάλα κοντράρει στο κεφάλι του Μπαϊνοβιτς και φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ. 

96΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Εκτέλεση κόρνερ για τον Παναιτωλικό κεφαλιά του Στάγιτς η μπάλα λίγο άουτ. 

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Αμπάντα, Χριστόπουλος, Μπρεσάν, Κουτεντάκης, Καραχάλιος (46΄Μπαϊνοβιτς), Μπάκιτς (76΄Χατζηθεοδωρίδης), Ριέρα (46΄Νους), Αποστολάκης (46΄Σενγκέλια), Σαλσέδο (85′ Γιούνγκ)

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Μλάντεν, Κοντούρης (λ,τ 58΄Λιάβας), Μαϊντεβατς, Λαχούντ (65΄Φακούντο Πέρες), Σιέλης , Ροα (75΄Ντίας), Μαυρίας, Στάγιτς, Νικολάου, Μιγκέλ Λουί (75΄Μπουζούκης).