Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα Primesport : H πρώτη αξιολόγηση των καλοκαιρινών μεταγραφών

O ΟΦΗ ήταν μια από τις ομάδες της Super League φέτος το καλοκαίρι που προχώρησε σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις ανανεώνοντας σε μεγάλο βαθμό το περσινό ρόστερ που όχι μόνο δεν πέτυχε τον αρχικό στόχο της ομάδας αλλά αυτή κινδύνεψε με υποβιβασμό μέχρι το τέλος 

Συνολικά η κρητική ομάδα απέκτησε 12 ποδοσφαιριστές αριθμός που δεν βρισκόταν στο αρχικό πλάνο του Τρ. Δέλλα που άλλαξε αρκετά στην πορεία της μεταγραφικής περιόδου λόγω και των παικτών που έληγαν τα συμβόλαια τους και δεν έμειναν στην ομάδα αλλά και του ότι υπήρξαν και επιπλέον αποχωρήσεις από το ρόστερ. 

Μεγάλες αλλαγές έγιναν και στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας καθώς αποχώρησε ο Βούλγαρος Ιβάν Σλάβοφ μετά από 1,5 χρόνο και στη θέση του ήρθαν ένας παλιός γνώριμος ο Δημήτρης Μάρκος και ένα νέο πρόσωπο ο Θεσσαλονικιός Χρήστος Παπαντωνόπουλος με σημαντική εμπειρία στον τομέα του στην Μπρέντφορντ τα τελευταία έξι χρόνια. 

Μετά από 5 επίσημα ματς στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο αν και είναι μικρό το δείγμα μπορεί να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας του ΟΦΗ που είχε αρκετή αναμονή είναι η αλήθεια με αρκετές μεταγραφές να πραγματοποιούνται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου λίγες ημέρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League. 

Το Primesport.gr κάνει μια πρώτη ανάλυση των παικτών που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στον ΟΦΗ για τους παίκτες που ξεχωρίζουν και αυτούς που μέχρι στιγμής δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες. 

Τιάγκο Νους: O 23χρονος εξτρέμ του ΟΦΗ με την πρώτη ματιά μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι αλλά εδώ κολλάει η φράση “όσο μπόϊ του λείπει τόσο μπάλα ξέρει”. Έχει αγωνιστεί και στα 5 ματς του πρωταθλήματος μετρώντας 2 ασίστ, και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό όπου μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με τα 2 τέρματα που σημείωσε. 6 ματς , 2 γκολ, 2 ασίστ σε συνολικά 334 λεπτά συμμετοχής για την Αργεντίνικη οβίδα του ΟΦΗ που δικαίως παίρνει μέχρι στιγμής τον τίτλο της πιο πετυχημένης καλοκαιρινής μεταγραφής.

Λεβάν Σενγκέλια: Ακόμη ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει από τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού για τον ΟΦΗ. Τον Γεωργιανό βέβαια τον ξέραμε από την θητεία του στον Παναιτωλικό αλλά προερχόταν από μια μέτρια χρονιά στο Αγρίνιο την οποία προφανώς και έχει αφήσει πίσω στον ΟΦΗ καθώς η εκκίνηση του είναι φοβερή. Έχει παίξει στα 3 από τα 5 ματς του πρωταθλήματος , και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό όπου μπήκε ως αλλαγή και αυτός στο ημίχρονο και οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί. 3 ματς, 1 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα , και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο όπου ήταν από τους παίκτες που άλλαξαν τη ροή του ματς με συνολικά λεπτά συμμετοχής μέχρι στιγμής.

Άντριου Γιούνγκ: Όταν ανακοίνωσε την απόκτηση του ο ΟΦΗ στις 29 Ιουνίου το όνομα του και γενικά το βιογραφικό του δεν έκανε γκελ σε αρκετό κόσμο. Ο πανύψηλος Γάλλος σέντερ φορ ήρθε όμως στο Ηράκλειο ορεξάτος για να μας διαψεύσει όλους και φαίνεται ότι στην περίπτωση του ΟΦΗ βρήκε λαβράκι από το πουθενά. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί του στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην κρητική ομάδα. 4 ματς στο πρωτάθλημα, 2 γκολ, και ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (συνολικά 285 λεπτά)όπου ξεκουράστηκε. Ο Γιούνγκ επί της ουσίας ήρθε για αναπληρωματικός φορ αλλά ο Σαλσέδο θα πρέπει να δώσει μάχη για να τον βγάλει εκτός ενδεκάδας γιατί ο Γάλλος κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο πέρα από το να σκοράρει.

Έντι Σαλσέδο: Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη του ΟΦΗ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Και μόνο που ήρθε δανεικός από την Ίντερ αποτελεί το πιο hot όνομα στις προσθήκες που έγιναν . Ο Σαλσέδο πάντως ήρθε έτοιμος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Άρη. έπαιξε ως εξτρέμ με τον Λεβαδειακό αλλά είναι καθαρά σέντερ φορ όπως φάνηκε και στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού κάνοντας ένα αρκετά καλό παιχνίδι ειδικά στο δεύτερο μέρος. 2 ματς στο πρωτάθλημα , 1 στο Κύπελλο και 1 γκολ για τον Ιταλό με Κολομβιανές ρίζςς σέντερ φορ του ΟΦΗ που δείχνει να έχει εγκλιματιστεί με το καλημέρα στη νέα του ομάδα.

Ταξιάρχης Φούντας: Η αγωνιστική και οικονομική υπέρβαση του καλοκαιριού για τον ΟΦΗ που μπορεί να τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Τράμπζονσπορ αλλά του έδωσε και το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα που ξεπερνάει τα 300 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Άλλωστε μιλάμε για εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική ομάδα. Όπως και ο Σαλσέδο έτσι και ο Φούντας έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο Βόλο σκοράροντας στο 1-3 επί της Θεσσαλικής ομάδας και αν και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη εξελίσεται σε ένα κομβικό παίκτη για τον ΟΦΗ καθώς παίζει στη θέση “10′ και έχει τη μεγάλη ευθύνη να μπει στα “παπούτσια” του  Γιον Τοράλ αν και περισσότερο είναι κρυφός φορ παρά δεκάρι. Ο Φούντας έχει απολογισμό 3 ματς  στο πρωτάθλημα με 1 γκολ σε 213 λεπτά συμμετοχής.

Φιλίπ Μπαίνοβιτς: Ο Σέρβος μέσος ήρθε στις 24 Αυγούστου στον ΟΦΗ με μεταγραφή από την Σπάρτακ Τρνάβα αλλά από ένα πρωτάθλημα όχι και τόσο υψηλής δυναμικότητας. Από την πρώτη στιγμή όμως έδειξε ότι πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με δυναμικά χαρακτηριστικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής που μπορεί όμως να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ομάδας. Συγκαταλέγεται μέχρι στιγμής στις πετυχημένες μεταγραφικές επιλογές του ΟΦΗ αυτό το καλοκαίρι και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια. Ο Μπαϊνοβιτς έχει παίξει σε 3 ματς πρωταθλήματος και 1 παιχνίδι Κυπέλλου μέχρι στιγμής μετρώντας 304 λεπτά συμμετοχής.

Ζήσης Καραχάλιος: O ΟΦΗ έβγαλε λεφτά από το ταμείο του για να  τον αγοράσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να τον κάνει δικό του και μάλιστα για τα επόμενα τρία χρόνια. Μέχρι στιγμής όμως ο Καρδιτσιώτης αμυντικός μέσος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για τον ίδιο. Επί της ουσίας ήρθε για αντί Μεγιάδο αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί καθόλου μέχρι στιγμής. ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δείχνει κάπως αγχωμένος για να αποδείξει πράγματα και αυτό του βγαίνει στα ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής. Καλός παίκτης είναι δεν το συζητάμε και σίγουρα όλοι περιμένουν πράγματα από αυτόν στη συνέχεια της σεζόν. Μέχρι στιγμής όμως προβληματίζει με την εικόνα του στα 5 ματς πρωταθλήματος που έχει παίξει συν 1 του Κυπέλλου με συνολικά 232 λεπτά συμμετοχής.

Mπόρχα Γκονθάλεθ: O Ισπανός δεξιός μπακ αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφές του ΟΦΗ. Ήρθε από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για να αντικαταστήσει τον Λάρσον αλλά μέχρι στιγμής έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του αν και παίζει βασικός στο πρωτάθλημα. Έχει πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με τον Ατρόμητο αλλά υστερεί αρκετά στο αμυντικό κομμάτι . Δείχνει ότι είναι ένα επιθετικό μπακ που όμως χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής και η πολύ καλή εμφάνιση του Μαρινάκη στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό ίσως κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του και αυξήσει και τον ανταγωνισμό στη θέση του δεξιού μπακ που καμία φορά κάνει και καλό σε κάποιες περιπτώσεις. Σε 5 ματς πρωταθλήματος ο Γκονθάλεθ μετράει 1 γκολ έχοντας παίξει συνολικά 429 λεπτά. 

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Όταν ήρθε στον ΟΦΗ πολλοί είπαν μα γιατί δεν παίρνει ο ΟΦΗ τον Τορεχόν και αποκτά ουσιαστικά τον αναπληρωματικό του. Μόνο που ο Χατζηθεοδωρίδης πέρυσι πιο πολύ έπαιξε σαν μέσος παρά σαν αριστερό μπακ στον Παναιτωλικό και τα πήγε περίφημα. Ο ΟΦΗ βέβαια τον απέκτησε με εισήγηση Δέλλα για αριστερό μπακ και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του μάλλον δικαιώνει τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Σταθερός στην απόδοση του στα ματς που έχει παίξει βοηθάει αρκετά από την αριστερή πτέρυγα το παιχνίδι του ΟΦΗ ειδικά όταν έχει και τον Νους μπροστά του. Τα δύο πέναλτι με τον Άρη κάπως τους έκοψαν τη φόρα αλλά σίγουρα δεν χαλάνε την πολύ καλή εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής στον ΟΦΗ ο Κατερινιώτης μπακ που σε 5 ματς πρωταθλήματος έχει 1 ασίστ , ενώ έπαιξε και για λίγα λεπτά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Συνολικά μετράει 455 λεπτά συμμετοχής. 

Γιάννης Χριστόπουλος: Ο ΟΦΗ τον απέκτησε το καλοκαίρι ως ελεύθερο από τον Αστέρα Τρίπολης. Στα πρώτα του βήματα ο Χριστόπουλος θεωρήθηκε ένα ισχυρό πρότζεκτ για τους Αρκάδες που στην πορεία για διάφορους λόγους δεν τους βγήκε. Στον ΟΦΗ ο Χριστόπουλος θέλει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και αν και υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός στις θέσεις των στόπερ όσες φορές έχει πάρει τις ευκαιρίες του δείχνει μια σχετικά καλή εικόνα. Έχει παίξει μέχρι στιγμής σε 2 ματς πρωταθλήματος και βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό καταγράφοντας συνολικά 199 λεπτά συμμετοχής. 

Γιόρδάν Σίλβα: Ο Μεξικανός αποτέλεσε μια από τις τελευταίες προσθήκες του ΟΦΗ στο φινάλε των μεταγραφών αλλά ακόμα δεν έχει πάρει το βάπτσιμα του πυρός. Άλλωστε δεν έχει συμπληρώσει ούτε 20 ημέρες στο Ηράκλειο και σταδιακά και ο ίδιος ανεβάζει στροφές στις προπονήσεις για να φτάσει στο επίπεδο των υπόλοιπων παικτών αφού ήταν ελεύθερος και δεν έκανε προετοιμασία με κάποια ομάδα. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν πάντως είναι αρκετά καλές και κρατήστε και κάτι άλλο. Στην Εθνική ομάδα του Μεξικού δεν παίζεις εύκολα αν δεν έχεις τα προσόντα. Εν αναμονή της πρώτης εμφάνισης του Σίλβα λοιπόν για να τον κρίνουμε και εντός αγωνιστικού χώρου. 

Ντανιέλ Ναούμοφ: Η μεταγραφή του προέκυψε λόγω του ότι ο Μπάουμαν μπήκε στον “πάγο” για πειθαρχικό παράπτωμα και έτσι ό ΟΦΗ αναγκάστηκε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών να κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα. Ο Βούλγαρος εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του κουβαλάει ένα πολύ καλό όνομα στη χώρα του και βάσει βιογραφικού κάλλιστα μπορεί να πάρει τα γάντια του βασικού από τον Χριστογεώργο. Περιμένει βέβαια και ο ίδιος υπομονετικά τη σειρά του, όπως και εμείς για να τον δούμε σε αγωνιστική δράση και να τον κρίνουμε. Την πρώτη του εμπειρία από Γεντί Κουλέ την πήρε ως μέλος της αποστολής στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.