Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΦΗ: Πρέπει να εκμεταλλευτεί την διακοπή μετά τον Πανσερραϊκό

Ο ΟΦΗ ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία του για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες όπου θέλει να πετύχει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και την τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα που θα του φέρει μια αγωνιστική και ψυχολογική ηρεμία πριν τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος που έρχεται μετά το ματς της Κυριακής λόγω Εθνικών ομάδων. 

Ο Δέλλας έχει πει αρκετές φορές και δεν έχει άδικο ότι πρέπει να επέλθει μια ισορροπία σε όλα τα κομμάτια της ομάδας (αγωνιστικό, φυσική κατάσταση) ώστε όλοι οι παίκτες να έρθουν σε ένα κοινό παρονομαστή για να δέσει ακόμα περισσότερο η ομάδα. 

Ο ΟΦΗ έκανε τις λεγόμενες κομβικές μεταγραφές του καθυστερημένα και αυτό είναι ένα στοιχείο που φαίνεται ότι το πληρώνει σε ότι έχει να κάνει με την διάρκεια και τις αντοχές της ομάδας μέσα στο παιχνίδι. Άλλωστε έχοντας μπει πλέον στον Οκτώβριο η κρητική ομάδα διαθέτει δύο παίκτες στο ρόστερ της που εν δυνάμει μπορεί να παίξουν βασικοί (Ναούμοφ και Σίλβα) αλλά ουδείς εξ΄αυτών είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να προσφέρει στην ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή με την ελπίδα ότι και οι δύο θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό. 

Η διακοπή που έρχεται λοιπόν μετά την αναμέτρηση των Σερρών είναι ευεργετική και πρέπει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο ΟΦΗ προκειμένου ο Δέλλας που ούτε αυτός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι να συνθέσει όλα τα κομμάτια του παζλ ώστε να δούμε επιτέλους τον κανονικό ΟΦΗ που θέλει να βλέπει και ο ίδιος ο προπονητής του. 

Πέρα από τα πρόσωπα όμως ο ΟΦΗ στη διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να δουλέψει και στις χτυπητές αδυναμίες που έχει δείξει μέχρι στιγμής στα πρώτα ματς. Πρώτο και κύριο η κακή λειτουργία που έχει στην αμυντική του συμπεριφορά. Ο ΟΦΗ έχει δεχθεί 10 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με όλους τους πιθανούς τρόπους (ακόμα και αυτογκόλ έχει βάλει) και αυτό το αρνητικό σερί μετά την διακοπή πρέπει να σταματήσει αν θέλει να κοιτάζει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Επίσης πρέπει να βελτιώσει το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας και την σωστή μετάβαση της τόσο από την άμυνα στον άξονα όσο και απο τη μεσαία γραμμή στην επίθεση. Ο ΟΦΗ μπορεί να τα πηγαίνει περίφημα στην επίτευξη τερμάτων και να έχει την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα αλλά σε αυτό έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό η αποτελεσματικότητα που υπάρχει στις φάσεις που δημιουργεί. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ κάνει λιγοστές φάσεις σε κάθε ματς αλλά βρίσκει πάντα τον τρόπο να σκοράρει εκτός από το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. 

Η δουλειά που είναι επιβεβλημένη να γίνει στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος θα χαράξει και το δρόμο για την περαιτέρω πορεία της ομάδας στη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος και για αυτό δεν θα πρέπει στον ΟΦΗ να δουν αυτό το διάστημα ως χαλάρωμα αλλά ως μια καλή ευκαιρία να βάλουν τον ΟΦΗ στο σωστό δρόμο.