Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Το πείσμα του Νους του χάρισε το τρίποντο στις Σέρρες

Σε ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν φοβερά κενά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε τελικά να κερδίσει με 2-3 ένα ματς το οποίο βάσει της εικόνας του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν άδικο να το χάσει η ακόμα και να πάρει την ισοπαλία. 

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 0-2 χάρη στα γκολ του Μπρεσάν στο 8΄με το κεφάλι και του Νους στο 26΄αλλά ο Πανσερραϊκός πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τα γκολ του Μπετανκόρ στο 28΄και του Φαρές στο 45΄. 

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ήταν καταιγιστικός έχασε ένα τσουβάλι γκολ είχε δοκάρι με τον Νους αλλά ο Αργεντινός παικταράς ήταν αυτός που τελικά έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της κρητικής ομάδας. Το δικό του πείσμα να διεκδικήσει το πλεονέκτημα από την ανατροπή του από τον Στάϊκο ήταν αυτό που έφερε το πέναλτι για τον ΟΦΗ στο 88΄με τον Φούντα στο 89΄να το εκτελεί εύστοχα και να γράφει το τελικό 2-3. 

Ο ΟΦΗ μετά από αυτή τη νίκη ανέβηκε στους 11 βαθμούς αφήνοντας τον Πανσερραϊκό στους 11 και σίγουρα πάει με άλλο αέρα στη διακοπή του πρωταθλήματος όπου δεδομένα πρέπει να δουλέψει για να βελτιώσει πάρα πολύ την αμυντική του συμπεριφορά. 

Το ματς 

Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 2΄με το μακρινό σουτ του Καραχάλιου να το διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, και την ομάδα των Σερρών να απαντάει στο αμέσως επόμενο λεπτό με το σουτ του Τομάς εκτός περιοχής σε φάση αντεπίθεσης να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χριστογεώργου.

Στην αμέσως επόμενη φάση του ΟΦΗ στο 8΄η κρητική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νους από τα δεξιά ο Μπρεσάν πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν για το 1-1 με σουτ του Στάϊκου εκτός περιοχής που πέρασε άουτ αλλά και με σουτ του Φαρές εκτός περιοχής που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Χριστογεώργος.

Στο 17΄ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 όταν ο Σενγκέλια έβγαλε έτοιμο γκολ με σέντρα από τα δεξιά στον Σαλσέδο που έκανε άτσαλο πλασέ με τον Γκουγκεσασβίλι πάντως να αποκρούει πολύ δύσκολα τη μπάλα.

Ότι δεν κατάφερε ο Σαλσέδο στο 17΄το σημείωσε στο 26΄ο Νους αλλά το μισό και παραπάνω γκολ ανήκει στον Σαλσέδο που με μια φοβερή ατομική ενέργεια και συρτή σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Νους που με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού.

Στο 28΄ο Πανσερραϊκός είχε άμεση απάντηση στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ όταν ο Δεληγιαννίδης σέντραρε συρτά από τα δεξιά και ο Μπετανκόρ με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-2 για την ομάδα των Σερρών ξαναβάζοντας την στη διεκδίκηση του ματς.

Στο 39΄ο Πανσερραϊκός άγγιξε το 2-2 όταν μετά από σέντρα του Στάίκου η μπάλα πήγε στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ με τον Μπετανκόρ να κάνει το σουτ αλλά την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός από το πουθενά ισοφάρισε σε 2-2 στο 44΄όταν ο Τομάς έστρωσε την μπάλα στον Λιάσο αυτός έκανε ένα χλιαρό σουτ με τον Χριστογεώργο να κάνει τραγικό λάθος και αντί να μπλοκάρει τη μπάλα να την στρώνει στον Φαρές που ανέλπιστα είδε την μπάλα μπροστά του και με διαγώνιο σουτ να κάνει το 2-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 3-2 και την πλήρη ανατροπή όταν ο νεοεισελθόν Ντέλετιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Μπετανκόρ ευτυχώς για τον ΟΦΗ έκανε χλιαρή κεφαλιά με την άμυνα του ΟΦΗ στη συνέχεια να διώχνει τη μπάλα.

Ο Ντέλετιτς απείλησε εκ νέου στο 54΄για τρίτο γκολ με τον Χριστογέώργο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σέρβου μεσοεπιθετικού του Πανσερραϊκού.

Ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του ματς στο 55΄έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα όταν ο Νους σέντραρε από τα αριστερά ο Γκουγκεσασβίλι πήγε να μπλοκάρει τη μπάλα την έχασε δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σενγκέλια που έκανε τραγικό πλασέ σε κενό τέρμα στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ και ενώ δίπλα ο Σαλσέδο περίμενε μόνος του για να πλασάρει.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ για να κάνει το 2-3 όταν ο Νους σέντραρε από τα αριστερά ο Σαλσέδο στόπαρε τη μπάλα γύρισε έκανε το πλασέ από καλή θέση μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 71΄ο Νους έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει το 2-3 όταν ο Σαλσέδο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Νους που έκανε κακό πλασέ με τον Γκουγκεσαβίλι να διώχνει τη μπάλα με το κεφάλι. 

Η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε στο 89΄όταν μετά απο παλικαρίσια προσπάθεια του Νους που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ουαγκέ κέρδισε πέναλτι με τον Φούντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 2-3. 

Πάντως ο ΟΦΗ καρδιοχτύπησε στις καθυστερήσεις του ματς με τον Αποστολάκη να σώζει πάνω στη γραμμή τη μπάλα με κεφαλιά μετά από γυριστή κεφαλιά του Μπρεσάν. 

Πανσερραϊκός: Γγκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάίκος, Λιάσος, Χαντάκιας, Τέρζιτς, Τομάς, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν,, Λαμπρόπουλος, Καραχάλιος, Μπαϊνοβιτς, Μπάκιτς, Νους, Σενγκέλια, Σαλσέδο.